Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to rak?

Polecane posty

Gość gość

Mam 18 lat i przed ostatnią miesiączką bolały mnie piersi i w jednej poczułam guzka, który po okresie znikł. Tydzień temu znów bolały mnie piersi i znów w tej samej poczułam guzka, ale jest mniejszy i łatwo go przesunąć. Wczoraj miałam dostać okresu, ale wciąż czekam ponieważ mam nieregularne. Czy to rak?

Gość pener
Tak to rak nieborak jak uszczapnie bedzie znak.

Gość gość
mnie przed kazdym okresem bolą piersi a w lewej wyczuwam wtedy jakby guzki, ktore są w rzeczywistosci gruczolami. powiekszaja mi sie tez wezly chlonne pod lewą pachą. po 2-3 dniach to mija, az do nastrepnego okresu. lekarz mowi ze to normalne i niegrozne dla zdrowia.

Gość gość
Nie to nie rak, czasami tworzą się takie torbielki które samoistnie znikają po peknieciu, to taka woda właściwie jest. Ale jak z każdym guzkiem trzeba iść do lekarza, wykonać usg i ewentualnie biopsje jeśli lekarz nie będzie pewny diagnozy. Na mammografie jesteś zbyt młoda, mnie nic nie wykazała a usg owszem, zrobiłam też biopsje i gdy przyszedł wynik że to tzw.tluszczak zdecydowałam się go usunąć, umówiłam się z chirurgiem ( którego dobrze znam) i po godzinie było po sprawie. Spokój do dzisiaj.

Gość gość
To nie rak

Gość gość
Mam to już około tydzień i się martwię