Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bolesne zabkowanie. Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Witajcie drogie mamy moja córka bardzo płacze przy zabkowaniu widzę na dolnych dziaslach że ma 4 kreski pod tą błona więc za chwilę się powinny przebić. Czasem jest tak ze aż się zanosi od płaczu i w dzień i w nocy stosowałam żele i Camillie ale nie pomagają jedynie syrop przeciwbólowy Ibum na 2-3 godz pomaga. Możecie jeszcze cos polecić innego jak syrop przeciwbólowy? Córka ma 8 msc.

Gość gość
Czopki vibrucol, żel dentinox, syrop kidofen duo

Gość gość
Właśnie kupiłam te czopki virbucol mam nadzieję że pomogą. U mnie ten dentinox nic nie daje :(

Gość gość
A ile podawałas tych czopkow? Niby w ulotce pisze raz na dobe

Omg to u mnie chyba nie jest jeszcze tak źle. Te żele to mój mały (też 8 m-c) traktuje jako deserek i raczej efektów nie przynosi. A może polecicie coś bardziej naturalnego ? Nie chcę faszerować synka chemią.

Gość gość
Jeśli jest tak źle to podawać na zmianę paracetamol i ibuprofen . Trudno. Nie ma co dziecko męczyć. Przerabialiśmy to...

Gość gość
Tak jak wyżej podawaj leki niech nie cierpi. My przechodzimy to miesiąc temu jak wychodziły z kości teraz w dziąsłach siedzą ale to już chyba nie boli bo synek jest wesoły i radosny.

Gość rozaczka
ja pamiętam, że przy pierwszych ząbkach bardzo dużo pomagał nam żel na dziąsełka z apteki, BEBBLE się nazywał, miał ładne opakowanie :) a i chłodziłam gryzaczki, bo jednak chłodniejsze też łagodzi