Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomóżcie mi kobiety, nie wiem co zrobić z moim dzieckiem

Polecane posty

Gość gość

Syn ma 2,5r posłałam go do punktu przedszkolno-zlobkowego niedaleko domu, bo nie dostał się do publicznego przedszkola. Na początku było super. Były dwie grupy dzieci 1-3r i 3-6r. Natomiast na okres wakacji te grupy złączono, a Pani, która prowadziła grupę małego do września jest na urlopie. Syn boi się tej nowej Pani, we mnie zresztą też nie wzbudza zaufania. Tak jak chciał chodzić na poczatku, tak teraz wymiotuje z płaczu , gdy słyszy o przedszkolu. nowa Pani mi go wyrywała gdy płakał, zdarzyło mu się zsikac. Odpuściliśmy i chcemy zacząć od nowa we wrześniu,gdy będzie jego Pani J druga opcja,że zapiszemy go dalej do przedszkola (taka sama cena) ale to już prawdziwe przedszkole i ma monitoring cały zaś, dostępny dla rodziców, więc widziałabym czy płacze czy nie. W dodatku dyrektorka mówiła,że nie dopuszczają do sytuacji,że dziecko wpada w histerię. Trzecia opcja to taka, że jeszcze rok będę siedziała w domu i puszczę go na wiosnę... Co powinnam zrobić ?

Gość gość
Jak bylo super to poczekaj do wrzesnia az wroci jego pani. Potem ocenisz sytuacje. Jesli dalej będą problemy ja na twoim miejscu posiedzialabym z nim jeszcze rok.

Gość gość
Ja bym wybrała trzecią opcję. Nie każde dziecko w tym wieku jest psychicznie gotowe na przedszkole. Zwłaszcza, że coś traumatycznego dla dziecka się wydarzyło i wymiotuje jak ma iść do przedszkola. Ja bym ze względu na dobro dziecka poczekała rok.

Gość gość
Siostry syn byl poszedl do przedszkola jak mial 3 lata pochodzil kilka dni odpuscili bo strasznie plakal odczekali rok i problem nie powrocil , najwidoczniej twoje dziecko potrzebuje czasu...

Gość gość
Obcych ludzi sie radzisz? Nie masz rodziny lub przyjaciolki by ci doradzily, przeciez zadna zadna z wrednych i zlosliwych bab z tego forum nie zna ani ciebie ani twojego dziecka. Tu pisza same harpie, masz pewnosc ze ich porady sa szczere?

Gość gość
Ja zapisabym do przedszkola, takie punkty chyba różnie funkcjonują i grupy do niczego 3-6 lat :-( Przedszkola bardzo pozytywnie oceniam, wprawdzie moje dzieci byly w samorządowym, ale mala też poszla w 2 lata i 8 m-cy i bardzo dobrze się zaadoptowala.