Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o analize morfologi badania krwi

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem kobietą i mam 22 lata. Od roku czuję się znacznie gorzej, jestem osłabiona, senna oraz pogorszył mi się nastrój. Mam bardzo silne miesiączki. Słyszę ostatnio od ludzi, ze zle wygladam - jestem blada i mam duze since przed oczami. Muszę dodać, że od dziecka cierpię na silne bóle głowy, które są silniejsze z czasem. Aktualnie ból jest tak silny, że nie mogę przezprzewstać caly dzień wstać z łóżka do tego wymiotuje. Ból pojawia się raz w tygodniu, mniej wiecej. Od miesiąca podjęłam leczenie u neurologa, dostałam bardzo silne leki i głowa bolała tylko raz, nastepna wizyta za tydzien. Musze wykonac jeszcze MR i wykonalam badania na tarczyce i wszystkie wyszly w normę. Chciałbym prosic o pomoc w anlaizie wynikow krwi. Badania zostały wykonane jakis czas temu jednak nie skonsultowalam ich z lekarzem i mam zamiar je powtórzyć. Proszę bardzo o pomoc w analizie. Pozdrawiam WBC 7,35 (3,50-10,00) RBC 4,43 (3,50-5,00) Hemoglobina 12,9 (12,0-16,0) Hematokryt 38,9 (37,0-47,0) MCV 87,8 (83,0-103,0) MCH 29,1 (28,0-34,0) MCHC 33,2 (31,0-35,0) Płytki krwi 202 (125-400) RDW-CV 13,2 (11,5-14,5) MPV 11,5 (9,0-12,6) %neutrocytow 34,7 % (45-70) !!! %limfocytow 51,3 % (20-45) !!! %monocytow 11,8% (2,0-12,0) %eozynocytow 1,5% ( <5,0 ) %bazocytow 0,7% (<1,0) Liczba monocytow 0,87 (<0,8) !!! Liczba neut, limf, eoz,baz w normie. Glukoz 97 OB 5

Gość gość
Na moje oko to są dobre wyniki, może jakiś drobny stan po infekcji, ale to drobiazg nie wart 3 wykrzykników ;-)

Gość gość
Wszyskie ważniejsze parametry są w normie i nawet OB w porządku więc stanu zapalnego raczej nie masz w organiżmie a te bóle głowy to migrena . Jeśli będziesz brać leki zapisane od neurologa to może nawet całkiem ustąpią lub znacznie zmaleją dolegliwości. Powinnaś iść jeszcze na konsultację do ginekologa , te silne miesiączki mogą spowodować anemię .