Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mam dzieci z ADHD

Polecane posty

Gość gość

Czy dzieci z adhd wykazuja jakies obiawy w okresie niemowlecym i jak one wygladaja? Mam brata z ADHD ale nie pamiatam jak sie zachowywal gdy byl malutki, mamy nie beda sie pytala bo ona tego nie uznaje za chorobe olala temat i wychowala brata tak jak cala reszte. Moj synek ma 11 miesiecy jest bardzo zywy w dzien juz nie spi w nocy idzie spac z placzem, placze rowniez przez sen i czesto sie budzi nawet 5 razy w ciagu jednej nocy ( oczywiscie z placzem) nie chce mleka nie chce sie przytulic nic nie chce placze asz zasnie, jest bardzo lekliwy boi sie odkurzacza, suszarki, psa wlasciwie wszystkiego co glosne i nowe, jest bardzo agresywny jak nie dostanie tego co chce rzuca sie po podlodze wali glowa o podloge drapie, bije ma przy tym taka sile ze naprawde ciezko mi go utrzymac zeby ani sobie ani nikomu nie zrobil krzywdy, gdy sie bawi np misiem wymachuje rekoma i krzyczy na niego, placze i krzyczy wlasciwie calymi dniami. Nie wiem jak na to reagowac, czy adhd moze sie obiawiac u tak malego dziecka? Czy jest sposob zeby pochamowac te napady agresywny? Nie chce wciskac dziecku choroby ale nie wiem juz co robic co myslec jestem tak wykonczona ze czasem poprostu placze razem z nim

Gość gość
ADHD diagnozuje się ok 6 roku życia. To co ty opisujesz może wskazywać na ADHD , ale nie musi. Objawy: płaczliwość, kłopoty ze spaniem – płytki sen, trudności z usypianiem, częste budzenie się, dziecko znacznie bardziej pobudzone niż jego rówieśnicy, wzmożoną aktywność niemowlęcia, częstą gestykulację, wymachiwanie rączkami, Ale dzieci z ADHD nie są agresywne. Agresja jest dopiero powikłaniem nieleczonego ADHD i u niemowlaka za szybko na powikłania. A syn nie urodził się przypadkiem z wada serca ? Zrob echo serca - koszt 100 zl.

Gość gość
Mój sym dzis ma już 13 lat,ale pamietam dokładnie ten problem zanim zdiagnozowano u niego ADHD.Płacz,płacz i płacz,nawet kiedy wychodziłam z pokoju do kuchni czy łazienki.Doszło do tego,ze sąsiedzi zadzwonili do opieki,ze dziecko ciagle płacze.

Gość gość
,, jest bardzo agresywny jak nie dostanie tego co chce rzuca sie po podlodze wali glowa o podloge drapie, bije ma przy tym taka sile ze naprawde ciezko mi go utrzymac zeby ani sobie ani nikomu nie zrobil krzywdy, gdy sie bawi np misiem wymach*je rekoma i krzyczy na niego, placze i krzyczy wlasciwie calymi dniami. Nie wiem jak na to reagowac," To nie sa objawy ADHD tylko dziecko nauczylas ze krzykiem i placzem wszystko dostanie.

Gość gość
Tylko ze ja go nie uczylam w ten sposob jak mowie nie to nie i nikt inne tez mu tego nigdy nie pokazal. A czy temu Adhd da sie jakos zapobiec? Jak reagowac na takie ataki zlosci?

Gość gość
No wlasnie mam to sama jak ide do lazienki to tak wrzeszczy jak by ktos mu krzywde robil, gotuje zawsze cos na szybkiego i zawsze dziecko dwa krotki odemnie. Powiedzcie jeszcze jak radzicie sobie z tym stresem bo ja juz mam nerwice a co bedzie dalej. Caly czas myslalam ze jak znaczenie siedzial to bedzie lepiej potem raczkowac ale niestety jest coraz gorzej