Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu ludzie w Polsce są takimi samolubami i egoistami

Polecane posty

Gość gość

Bojacymi się jakiejkolwiek odpowiedzialności?

Gość gość
Nie są tacy, jest na odwrót. Są tylko często chamscy i nieuprzejmi, obojętni na to co się dzieje nieznajomym.

Gość gość
Dopiero uczymy sie rzadzic swoim krajem. Od 2015 roku Polska jest znowu wolna i zaczynamy wywalac sbkow ze stanowisk

Gość gość
Te tego wyzej. Nie mieszkam w Pl ale odkad rzadzi Pis to mi wstyd za ten kraj. Tutaj pisza nawet w gazetach o Kaczynskim. Ludzie mnie sie pytaja dlaczeo Polacy wybrali taki rzad? Nierozumieja jak mozna bylo wybrac takich palantow

Gość gość
Moich znajomych wyrzucili z mieszkania socjalnego, jak tylko pis doszedl do władzy. A nie przelewa im się.

Gość gość
Zauważyłam ze Polacy sa bardzo nadeci , i jak coś osiągną czują się lepsi od innych , roszcza sobie wręcz prawo do poniżania innych , Polak po studiach to często burak który gardzi prostymi ludźmi , Niemiec po studiach potrafi się uklonic pierwszy sprzataczce , taki paradoks bycia Polakiem im wyżej jesteś tym większy prostak

Gość gość
I jeszcze sa ekspertami i specjalistami od wszystkiego, nawet jak nie ukończyli studiów w tym kierunku. Wymadrzają się na każdym kroku

Gość gość
Bo Polacy lubią się wywyzszac z nie wiadomych powodów , jak komuś się źle wiedzieć to Cię tylko zbesztaja zamiast pomóc , wystarczy popatrzeć na kafeterie ile chamstwa w ludziach

Gość gość
Ciężko się żyje wśród tych buraków. Dlaczego tak mało tu skromnych ludzi na poziomie?

Gość gość
Prosci ludzie też sobie zaslużyli na to. To wcale nie jest tak, że jak ktoś jest prosty to od razu skromny, dobry i życzliwy. Często są to szczury w biegu, zadzierające nosa, uważają że ich obyczaje i zwyczaje ze wsi są lepsze od kultury miejskiej. Depczą wszystkie wartosci jakie wytworzyła miejska kultura. Szacunek, zaufanie to dla nich abstrakcja.

Gość gość
14:26 dobrze się czujesz ? Oprócz tego ze to brzmi jak bełkot , pragnę Cię uświadomić ze przed wojną garstka ludzi mieszkała w miastach , Ty pewnie też pochodzisz z wiejskiej ludności naplywowej, miastowi najczęściej ginęli i w Polsce "rasowych miastowcow " już nie ma

Gość gość
Nie pochodzę ze wsi. Moi prapradzidkowie mieszkali w miastach, obawiam sie że nigdy moi przodkowie nie żyli na wsi.

Gość gość
Tak tak pewnie posiadasz pełen spis do 10 pokolenia wstecz , zawsze bawią mnie takie kłamstwa na poczekaniu wymyślone

Gość gość
Nie mam zamiaru ci się tlumaczyc, moja rodzina to z jednej strony zubożala szlachta ktora w XIX wieku mieszkala w miescie , z drugiej strony szlachta z kresów. Wiec raczej parobczakami nigdy nie byli.

Gość gość
Zresztą szlachtę często można poznac po urodzie. Regularne, symetryczne rysy twarzy, często ciemniejsze włosy. Wiesniaki mają slomiane kudły i bladoniebieskie oczy, okrągłe twarze albo o wygladzie kartofla i schabowego.

Gość gość
Ukraińcy pochodzą " z wieśniaków " a to naród dużo piękniejszy od Polaków ;)

Gość gość
Ja myślę że Slowianie to było jakieś tępe plemie podbite przez madrzejszych od nich. Dlaczego jest taka różnica w wygladzie Slowianina i szlachcica?

Gość gość
Bo szlachcic jest brzydki a Słowianin ładny

Gość gość
Na odwrót. Okragla rumiana twarz, szerokie usta przez ktore można wsadzic wielkiego kartofla nie jest ladna. Poza tym odkad szerokie masy ze wsi dorwały sie do wykształcenia prawie każdy zawód uległ degeneracji. Ani lekarz ani prawnik, nie cieszy się autorytetem.