Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Renta po mężu

Polecane posty

Gość gość
Dlaczego mam jej nie bronić? Wedle prawa jest jego żoną i to w waszym interesie jest też żeby sady w Polsce nie traktowały kobiet jak śmieci. Jego.kochanka nie rości sobie żadnych praw, nie zależało jej na ślubie z jej mężem.

Gość gość
Możesz twierdzić, że mąż cię kochał skoro przez dziesięć lat nie domagał się rozwodu. Ale wiesz jak działa ZUS oni zrobią wszystko żeby renty nie przyznać. Według mnie to jest bezprawie

Gość gość
to jest bardzo przykre ze kobieta ktora sie nim teraz opiekuje nie ma prawa do renty bo sprawy nie sa uregulowane

Gość gość
ty moze dostaniesz ale to niesprawiedliwe ; nie tak latwo dostac po kims rente, a poza tym wspolczuje jego teraźniejszej kobiecie

Gość gość
przepisy sa strasznie niesprawiedliwe kobiete ktore nie pracowaly maja wysokie renty po mezach a inne po 40 latach pracy wszystko traca i po co kobieta ma pracowac

Gość gość
Ten facet dziwny ze sie nie rozwiódł , teraz ani jedna ani druga nie bedzie zabezpieczona na przyszlosc

Gość gość
Jestes zła kobieta. Leżysz i śmierdzisz, a on ci jeszcze z tego co dorobił oddawał 1200 zł co miesiąc:O Życzę ci, żebyś nic nie dostała i dalej leżała i śmierdziała, tym razem za darmo. Co za głupia baba:O

Gość gość
O tym czy dostaniesz rentę po mężu decyduje ZUS, a nie przypadkowe osoby z forum. Nieważne czy mieszkanie pod tym samym adresem. Nie ma rozwodu, więc wg, prawa jesteście małżeństwem. ZUS nie obchodzi jakie są wasze relacje, tylko strona prawna. Musisz mieć 50 lat, wtedy możesz coś dostać, wcześniej się nie należy. Zależy od okresu składkowego i wysokości składek, czy nieboszczyk pobierał emeryturę czy rentę, sprawy osobiste nie mają znaczenia. Może co najwyżej wydziedziczyć cię u notariusza z masy spadkowej na korzyść osoby, która się nim opiekowała. Poza tym mąż jeszcze żyje, więc na razie nie możesz składać wniosku o przyznanie renty, ale skorzystać z porady w informacji ZUS można

Gość gość
na sto procent nie dostaniesz renty, pracuje w tych sprawach i dopilnuje by wszystko bylo zawsze sprawdzane w kazdej miejscowości

Gość gość
Macie przykład podłej baby rece mi opadly jak to czytam

Gość gość
Tacy są faceci właśnie, myślą tylko o sobie. Gdyby nie było instytucji malżeństwa mielibysmy bezdomne i porzucone kobiety na ulicach.

Gość gość
Ja p*****le biedny facet

Gość gość
Facetowi najwyraźniej było wygodnie mieć dwie baby, zawsze mógł wrócić jakby tamta się nie sprawdziła i dlatego właśnie żonie należy się renta a i kochance coś powinno się należeć. Mam dość tego świata urządzonego tak żeby facetom było dobrze

Gość gość
A mi nikogo z nich nie szkoda, on ma gdzies kto dostanie rente i czy wogole dostanie, a kobieta ktora sie nim opiekuje to tez dziwna ze tak to zostawila i tez zadnej korzyści

Gość gość
Jesteś zwykłą hieną. Mąż ci śmierdzi a pieniążki po nim już nie. Trzymam kciuki za męża, aby żył jak najdłużej. A zanim odejdzie, żeby zabezpieczył kobietę z którą teraz jest...która go kocha i pewnie będzie z nim do końca. A ty...szkoda klawiatury na dalszy komentarz. Trudno uwierzyć, że chodzą po ziemi jeszcze takie ścierwa. A jednak...

Gość gość
Facet powinien wnieść o rozwod dawno, ponizenie dla kobiety ktora sie opiekuje nim, nawet o nia napewno nie zadbał , mysli tylko o sobie cyrk

Gość gość
22:38 racja , też tak uważam , teraz widac po jej postawie ze nie byla dobra dla meza

Gość gość
facet ma karme ze porzucił żonę niech zdycha

Gość gość
Racja : ścierwo i nawet nie przejęła sie jego chorobą, tylko dziwne ze on nic nie robi by ta nowa kobieta dostala tà rente , dziwna sprawa

Gość gość
A dlaczego ma mu wspołczuć skoro ją zdradził i porzucił? Musiałaby być chora na głowe

Gość gość
Tu autorka. Rowno mi dopiekliście ale wasze slowa mam gdzies , interesują mnie tylko pieniążki i czekam ....

Gość gość
Oj, nie do konca zus nie obchodzi kwestia zamieszkania malzonkow, właśnie druk wyraznie mowi o wspolnym gospodarstwie... na pewno jest prawdopodobne, że autorka dostanie rentę, ale mąż żyje, to mnie przeraża :-(

Gość gość
Porzucił bo widocznie poznal sie na niej , widzicie sami jak sie zachowuje, nie martwi sie i czeka az umrze zeby kase co miesiac brac

Gość gość
Wspólne gospodarstwo hmmm ale autorka wyraznie mowi ze nie mieszkają razem wiec nie maja wspolnego gospodarstwa , to logiczne, kupe lat nie sa razem , nie maja gospodarstwa to nie dostanie , znam podobna sytuacje i nie dostala

Gość gość
Nie dostanie autorka pieniedzy bo nie ma pożycia małżeńskiego i nie prowadzą razem gospodarstwa. Tyle na temat. Znam sie na tym. Jesli naklamie w druku pojdzie siedziec

Gość gość
Ona zakłada temat jak mąż jeszcze zyje? Toż to k*******n z***bany

Gość gość
Autorko wspolczuje glupoty i lenistwa i żal mi ciebie. Zycze by ten pan wyzdrowiał i rozwiódł sie z toba suko

Gość gość
No i dalej marz o tych pieniążkach. Marzenia rzecz piękna...ale mam nadzieję, że po śmierci męża dostaniesz kopa w dupę. I tego ci życzę z całego serca.

Gość gość
22.55...też mam taką nadzieję.

Gość gość
Mam nadzieję, że to jednak prowokacja i że aż takie mendy nie istnieją.