Gość Ja_Dyzio Napisano Sierpień 15, 2017 podobno do roku 1939, czyli do rozpoczęcia II W.Św najwyższą sprawność w harcerstwie i skautingu określano jako TRZY PIÓRA , kto był na obozie harcerskim i mieszkał ponad miesiąc pod namiotem na tak zwanym przez siebie zbudowanym łóżku , czyli wbite w glebę za pomocą siekierki cztery pale i na tych palach położone żerdzie powiązane sznurem bez użycia jednego gwoździa i sznurem obszyte łoże było gotowe a na wierzchu rzucony worek z sianem tak wygląda spanie każdego harcerza w lesie pod namiotem , jako najwyższą sprawność w harcerstwie i na obozach zawsze uważano sprawność TRZY PIÓRA - bardzo mało osób zaliczyło TRZY PIÓRA i praktycznie jest ta sprawność 'zabroniona' formalnie to jednak mam APEL do Pana Prezydenta III RP i harcerza Polski , proponuję aby tym harcerkom, które zginęły w czasie 'nawałnicy i trąby powietrznej' nadać pośmiertnie najwyższą sprawność w harcerstwie , czyli TRZY PIÓRA , tak myślę, że Robert Baden Powell - założyciel skautingu byłby ZA i TRZY PIÓRA dla harcerek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach