Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co jeszcze ? Starania o dziecko.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Nie wiem co począć.tzn czego jeszcze próbować abyśmy mieli maleństwo. Może od poczatku : Wspolzyjemy 3 lata bez zabezpieczenia, od pół roku przykładamy się do starań.Wyniki męża idealne.A u mnie: - podwyższone anty tpo -tag 2,250 - z miesiaczkami bywa różnie (8/12 regularnych na rok) - waga 79, wzrost 173 -prolaktynie 460 ( norma490) -testosteron,shbg,androstendion ok - wymiary macicy i wszystko w środku ok -odczuwam bóle owulacyjne ale nie sprawdzałam jej. Nie wiem co jeszcze, któraś ma propozycję za co się wziąć?

Gość gość
Tsh miało być.

Gość gość
waga jest problemem. Przy 173cm wzrostu powinnas ważyc maksimum 60kg Sama mam tyle wzrostui to 63kg miesni to dla mnie za duzo, wiec z twoim tluszczem powinno to byc maksymalnie 60kg

Gość gość
19.34- waga nie jest wyznacznikiem tego, jak kto faktycznie wygląda. Autorko przede wszystkim monitoring owulacji, a mąż kiedy robił badania?

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi :) Od miesiąca inaczej jem, byłam u dietetyczki na konsultacji żeby ustawić dietę ,ale nie robię tego drastycznie bo to nie zdrowe, jem często ale w małych ilościach ;) Mąż zbadał nasienie 3 miesiące temu,*****iwość ilość i budowa plemników są ponad normę ;) na dodatek od tych 3 miesiecy bierze witaminy wpływające na nasienie :)bo chce ze swojej strony dac jak najwięcej.

Gość gość
Max 60 kg przy 173cm? Wy się dobrze czujecie?

Gość gość
Dietetyczka mówiła mi że najlepiej 69 powinnam i ze mam za mało wody w sobie.

Gość gość
Waga problemem?w życiu. Tu gdzie mieszkam jest pełno otyłych bardzo ( w porównaniu do Polek)i zachodzą w ciążę jedna po drugiej. Do tego grubo po trzydziestce. Ja myślę że to bardziej za duże "parcie" na dziecko.

Gość gość
Zlota zasada! Waga jest wowczas prawidlowa gdy jest podobna do wzrostu ponad metr! Czyli jak wazy 60 kg, musi miec ponad 160cm, analogicznie 173 , waga maks powinna byc 73 kg. Oczywiscie tam kilka kilko mniej nie jest zle, byle by nie wiecej niz 10

Gość gość
Gościu wyżej sama nie wiem..tyle wspozylismy bez parcia i się nie udawało ;/ A teraz gdy się przykładamy tylko uświadamiamy się w tym że i tak się nie uda;/

Gość gość
Pocieszylas mnie gościu :-) do 30tki bylam chuda, waga 59-60 przy wzroscie 175, ale po 30-tce i później ciąży waże ok 78-80 kg. Co roku dietuje się i chidne do 73-74 ale później waga sama wraca jak zaczynam jesc lepiej a muszę, bo znowu morfologia leci... czyli nie jest tragicznie :-) dziękuję :-)

Gość gość
Czyli wniosek ze mam schudnąć ? Jako punkt pierwszy.A drugi monitoring owulacji tak ?

Gość jenny28
A zażywasz kwas foliowy ? Ja przy staraniach o dziecko zaczynam od łykania leku Folik. To bardzo ważne aby już w okresie starania go przyjmować.

Gość gość
Lykalam przez ostatnie plus minus 2 miesiące, od końca lipca nie bo biorę błonnik zalecany przez dietetyczke. Czuję że nie mogę sprostać temu zadaniu,to jest wg mnie takie ciężkie ze nie znajduje rozwiązania,rok dwa rozumiem ale już 4 rok się zaczął w czerwcu...

Gość gość
Up Nikt jeszcze mi nie pomoże ;/

Gość gość
Inofolic lub inofem polecam i trzeba odpuścić chociaż to trudne, może jakis wypad na urlop, musisz zajac głowę czyms innym

Gość gość
Tu autorka . Jestem podlamana;/ Koleżanka 5 lat po ślubie właśnie zaszła, się dowiedziałam... Mój mąż też już nie wytrzymuje,nie wiem jak to się skończy dla naszego związku ; (

Gość gość
Nie wszystko stracone, ale nikt raczej nic nie doradzi .. czasem musi potrwać zanim zaskoczy ... kup w necie testy owulacyjne. Mozna tanio kupić b dużo i robić je codziennie. PowodZenia

Gość gość
Polecam kupic sobie wiesiolek i brac go od 1 dnia cyklu do polowy tzn. Do owulacji. Kupic zestaw witamin.b complex do tego witamine e , magnez i folik , powodzenia

Gość gość
Polecam zapomniec o staraniach i cieszyc sie zyciem bo zaraz bedzie kolejna kilkuletnia staraczka.

Gość gość
Jak zapomiec ??? Hehe chyba nie tak latwo jest zapomiec

Gość gość
Pic duzo wody

Dziewczyny dobrze Ci radzą... przestań myśleć o staraniach...Wiem łatwo mówić, ale ja miałam tak samo. Staraliśmy się z mężem o dziecko przez pół roku, brałam regularnie Folika ale na nic to się zdało. Żyłam w zbyt dużym stresie, praca plus obsesyjne myślenie o dziecku ... to był koszmar. Dopiero wyjazd na wakacje i pełen luz sprawiły, że udało mi się zajść w ciążę.

Gość gość
WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!! WON kuuvrwo ze spamem góownalika!!!