Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ndusbsibsjsba

Ciąża zagrożona

Polecane posty

Gość Ndusbsibsjsba

Jestem w 5 tygodniu ciąży . To moja druga ciąża pierwsza przebiegała prawidłowo urodziłam przez cc. Na pierwszym USG nie było słychać jeszcze tętna płodu. Pani doktor powiedziała że za wcześnie  . Wczoraj zaczęłam lekko plamić więc żeby skontrolować pojechałam na pogotowie . Przy badaniu wszystko okej ale dalej nie słychać bo minęło zaledwie 6 dni . Pani przepisała mu duphaston i nospe oczywiście wzięłam dopiero druga tabletkę ale dalej plamie lekko i i lekko pobolewa mnie brzuch raz pojawiły mi się dwa skrzepy malutkie ale tylko dwa . Czytałam że tętno może być nawet 7/8 tyg ciąży .  I moje pytanie bo się martwię że dalej plamie czy to nie przejdzie no martwię się bardzo . Pomocy

Gość gość
u mnie było podobnie. ciągłe krwawienia i plamienia a zakończyło się szczęśliwie . :) mam nadzieję że u Ciebie też tak będzie. chciałam podtrzymć na duchu. :)

Gość gość
A ból brzucha mialas ? i ile krwawienie się utrzymywało ?

Gość gość
miałam bóle, skurcze i inne takie. a plamienia i krwawienia trwały do ok. 14-15 tc.

Gość gość
ale na szczęście wszystko zaknczyło sie dobrze. i moje dziecko ur sie zdrowe i jest dobrze :)

Gość gość
No ja właśnie mam boli mnie brzuch , plamie nie raz poleci więcej .. ale narazie bez zmian .. dopiero 3 tabletki wzięłam duphaston więc może jutro minie .. ale pytam czy plamienie trwało cały czas czy np 3 dni i przerwa ..

Gość gość
Też tak miałam. Przykro mi, ale nie skończy się to dobrze. Plamienie, skrzepy i brak tętna wskazują na jedno- skończy się poronieniem.

Gość gość
Jeśli tak się zaczyna ciąża to nie walcz z tym! Organizm wie co robi chcąc usunąć ten zarodek, który najprawdopodobniej jest wadliwy!! Moja koleżanka mimo krwawienia walczyła o utrzymanie ciąży, brała leki, leżała i w 13 tyg okazało się że mózg się źle podzielił i dziecko było totalnie zdeformowane, w 18 tygodniu poroniła. Także naprawdę nic na siłę, bo może wyjść jeszcze gorzej!

Gość gość
Tez plamiłam w ciażach, niestety dwa poronienia... Ale teraz juz 35 tydzień i tez sie wydawało że nic z tego nie będzie a jednak synuś daje radę tak że niema reguły, musisz się oszczędzać i wierzyć że się uda. Powodzenia

Gość gość
Tak myślałam tylko się łudziłam dziś poroniłam . Pozdrawiam

Gość gość
Autorko a skąd wiesz, że poroniłaś? ja miałam dosyć mozne krwawienia i za każdym razem jak leciała ze mnie krew to mysłałam, że poroniłam, a jednak nie.

Gość gość
Rano wyleciał mi jakiś patyczek (tak to wyglądało ) czyli pewnje łożysko i taka jakby bańka z czymś w środku czyli pewnie plod Dostałam krwawienia dziś na USG już byłam czysta nie ma plodu już ..

Gość gość
W 5 tygodniu to jest zarodek. I nie ma jeszcze łożyska. Niemniej współczuję Ci bardzo bo też mam to za sobą..

Gość gość
wobec tego wspołczuje autorko. kiedyś też poroniłam,potem ta ciąża z problemami,ale donoszona. dla Ciebie też zaświeci słonce, uwierz w to.

Gość gość
Współczuję,ale natura wie co robi.

Gość gość
Wspolczuje...

Gość gość
W 5 tyg to ja jeszcze nie wiedziałam, że w ciąży jestem. Czekałam na okres. Jak to mówią, im mniej wiesz, tym lepiej. Ale czekaj, może będzie ok? Pozdrawiam

Gość gość
Sorry, nie doczytałam do końca. Łożyska jeszcze nie było, dopiero koło 8 tyg. Gdybyś nie robiła testu, to byś pewnie pomyślała, że to spóźniony okres. Ech, trzymaj się kochana.

Gość gość
Współczuję. Popłacz sobie, odpocznij i za jakiś czas spróbujcie znowu. To się niestety często zdarza... Takie prawo natury :-(

Gość gość
Przykro mi... Przytulam...