Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy nauka pole dance jest trudna? Chciałabym spróbować

Polecane posty

Gość gość

Ale boję się ze nie dam rady :(

Gość gość
Co Ci szkodzi spróbować? Moja znajoma z czasów liceum zaczęła to ćwiczyć. Z dość pulchnej dziewczyny, zmieniła się w bardzo zgrabną babkę. Ludzie często myślą, że pole dance to wyłącznie taniec erotyczny. Według mnie, to raczej akrobatyka, która zyskała złą sławę przez swoje sparodiowanie w nocnych klubach. Powodzonka :)

Gość gość
Boję się że coś sobie zrobię bo te figury wyglądają na bardzo kontuzyjne, że spadne z tej rury...Dodatkowo też jestem pulchna. Wstydzę się rozebrać i pokazywać swój tłuszcz. Boję się ze wszyscy będą ode mnie lepsi a ja najgorsza nic nie zrobię.

Gość gość
Zapisz się do grupy początkujących a do trudnych figur dojdziesz z czasem. Pole dance wymaga przede wszystkim silnych rąk

Gość gość
przeciez nie bedziesz od pierwszych zajęc robić akrobatycznych figur.... Ale uprzedzam, ze trzeba mieć silne ręce, Ja nie mam mimo cwiczeń na siłowni i to mi przeszkadzało w zajęciach pole dance

Gość gość
sa nawet zawodowe tancerki które sa grube- najgrubsza chyba ma 114 kg i całkiem nieźle sobie radzi. Ale też musi mieć siłę w rekach pozwalająca na poderwanie tych prawie 120 kg

Gość gość
Ale ja nawet się mi niej nie podciągne, będę się ze mnie śmiać. Że nie to że gruba to jeszcze nic nie potrafi. Że zachciało się grubej takiego sportu.

Gość gość
no to chcesz spróbować i z czasem dojść do jakiejś wprawy, czy się nad soba i swoja gruba d... uzalalać? Myslisz, ze jak się nie ruszysz i nie spróbujesz to samo na ciebie spłynie? Ze jesteś pepkiem swiata i wszyscy bedatylko na ciebie się gapić i o tobie mysleć? a nawet jak ci sie nie uda czegoś dobrze zrobić to co się stanie ? Albo bedziesz próbować do skutku, albo dowiesz sie ze faktycznie powinnaś wybrać inna aktywność.... No ale morzesz też dalej latami chcieć spróbować i nigdy tego nie zrobić, bo w sumie zawsze jest sto powodów zeby usadzić tyłek na kanapie i pouzalać sie ze zycie mija

Gość gość
Nie siedzę na kanapie, pracuje jako kelnerka więc latam i kilkanaście godzin dziennie. Ciągnie mnie strasznie do pole. Boję się też reakcji rodziny i znajomych że jak to tańczę na rurze.

Gość gość
Zacznij od wzmocnienia ramion i barków na siłowni. Bo podstawa to możliwość utrzymania się na rękach.

Gość gość
A znacie jakieś ćwiczenia domowe? Wstydzę się iść na siłownię.

Gość gość
Do odważnych świat należy! Zapisałam się na poniedziałek :)