Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hemoroidy ostropest

Polecane posty

Gość gość

Jakieś czas temu pytałam o sposoby na hemoroidy. Któraś z Pań poradziła mi ostropest. I pomogło .Dzięki. Do tego łyżeczka oliwy z oliwek i maść nagietkowa. Niedrogo i skutecznie.

Gość gość
Ale pilas ten ostopest?

Gość gość
Kupiłam taki w proszku i łyżeczkę od herbaty zalewam ciepłą wodą. Tak 1/3 kubka. Po 10 minutach piję. Kiepskie w smaku ale wreszcie od 3 tygodni mam spokój. Męczyłam się prawie pół roku. Maści i czopki bie pomogły.

Gość gość
haha to ja byłam sama przez przypadek zaczęłam stosować i pomogło, ciesze się ze pomogłam :)

Gość gość
Ostropest powinien być w całości i samemu mielić bo mielony jest często odtłuszczony! !! Ostropest również jest dobry na wątrobę lecz zawsze powinno się pić dużo płynów. Również dobry na hemoroidy nasienie lnu czyli siemię.

Gość gość
to jeszcze raz ja radzę pobrać ile się da najlepiej kilka miesięcy a potem spróbować odstawić ja odstawiłam i nie wróciły podejrzewam że mogły być jakieś problemy z wątrobą lub układem naczyniowym ale takie problemy których nie widać w badaniach, ostropest nawet alkoholikom regeneruje wątrobę jest skuteczny

Gość gość
Biorę cały czas i boję się odstawić. Stresu w łazience nie mam dopiero jakieś 3 tygodnie. Z tą wątrobą to chyba prawda bo przez pierwsze tygodnie stosowania miałam koszmarne bóle w tej okolicy aż poszłam po jakimś czasie do lekarza. Próby wątrobowe wyszły jednak super.

Gość mariolaaw3
Mnie też ostropest pomógł. Jak się okazuje tanie środki potrafią być skuteczne. Ja od jakiegoś czasu nie podrażniam hemoroidów papierem toaletowym tylko podmywam się, mam tyle wygodnie, że w łazience mąż zamontował biobidet. Czasem na ten piekący problem maść stosuję