Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Coraz częściej ludzie nie dostają pracy, bo mają "zbyt wysokie kwalifikacje"

Polecane posty

Gość gość

ja właśnie wysłałem CV do swojej roboty marzeń, bo w tym miesiącu kończę pracę w firmie, w której pracuję już 1,5 roku i rzygam, bo coraz gorsze warunki, stres, spadek płac. Marzę o tej pracy, gdzie teraz zaaplikowałem, ale mam jednocześnie obawy, bo mój znajomy z podobnymi kwalifikacjami do moich, prawie identycznymi ostatnio wszędzie słyszy: "Ma pan za wysokie kwalifikacje, pewnie będzie chciał Pan od nas uciec za 2,3 lata do lepszej roboty". Zresztą przy każdej rekrutacji, gdy mają 2 miejsca wolne to najpierw idzie bratanek/syn/siostrzenica jakiegoś dyrektora z tej firmy, który ma średnie wykształcenie, brak doświadczenia i umiejętności, a dopiero potem patrzą na CV kandydatów, gdy już ulokują syna kolegi prezesa na wygodnej posadce, więc jeśli jest tylko jedno miejsce wolne w dowolnym zakładzie pracy w Polsce to nigdy nie dostanie go nikt z kandydatów, choćby miał doświadczenie w branży na 3 strony CV, kierunkowe wykształcenie pod tą branżę ze stypendiami, wybitne osiągnięcia i pięć publikacji na temat tej pracyi dwadzieścia certyfikatów to i tak dostanie to stanowisko najpierw syn kolegi dyrektora z maturą i pustym CV.

Gość gość
to pisz w CV ze pracowałas w telemarketingu i w biedrince

Gość gość
Ja zawsze pisze, ze nigdy nie pracowalem

Gość gość
Mój ojciec ma ten sam problem. Pracował wiele lat na wysokim stanowisku a teraz ze jest juz po 50 to go nie chcą nigdzie przyjąć