Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 6000 zł na urządzenie pokoju dziecka to dużo czy mało?

Polecane posty

Gość gość

Podłogi już są pomalowane jest tapety są. Nawet gadżety już kupiłam a resztę dodatków dostałam. Liczę tylko na meble, dywan, narzutę i oświetlenie.

Gość gość
Myślę że wystarczy na skromny pokoik z tańszym mebelkami dodatki możesz kupić w pepco często też w netto są fajne rzecxy

Gość gość
23:11 Niestety te tańsze mebelki mi się nie podobały. Wybrałam takie średnio drogie. Tym droższym wersjom brakowało elementów. Zbyt skromne przechowywanie. Kolorystyka którą wybrałam jest mało spotykana i ludzie raczej się takich kolorów boją. W pepco kupowałam kiedy mieszkałam w wynajmowanym mieszkaniu. Teraz mam własne i nie żałuję na nic. Nie skorzystam więc z tego typu rad.

Gość gość
To zależy czy to jest zestaw mebli czy planujesz kupić tylko łóżko i komode. Jaki dywan? I czy na lata mają być te meble? 6tys to dużo. Ja kupiłam córce miesiąc temu łóżko,komode,szafkę nocną. Zapłaciłam za to 2tys zł. Ale ja meble mam zamiar zmienić za góra 3lata. Nie wyobrażam sobie kupić małemu dziecku mebli i łóżka jak dla nastolatka,bo to mija się z celem. Meble dla.maluchów mają być kolorowe i pod jego wiek,bo zanim dorosnie do nich,będą.nadawały się jedynie pod śmietnik. To już 2 meble dla mojej 4latki,jak pójdzie do sZkoły,pokój już będzie bardziej "młodzieżowy". Dywan i inne p*****ly kosztowały mnie ok 1000zł więc 3tys sam wystrój.

Gość gość
Wszystko zależy od pomysłowości rodziców w dzisiejszych czasach jest w czym wybierać .Ja za sam przewijak dałam 1700zl .Ale planuje jeszcze dwójkę dzieci wiec nie żałuję .Ciężko powiedzieć czy ta kasa wystarczy bo zależy jak duży jest pokój i co chcesz w nim mieć .Ja kupiłam przewijak szafę duża komodę łóżeczko fotel buja ny ,poleczke i 11 tys.poszlo.....

Gość gość
23:32 Ja urządzam pokój dla dziecka które idzie do szkoły. Zatem będzie młodzieżowo. Będzie tak księżniczkowo-młodzieżowo Kolorystyka mebli jest taka, że nawet 14 latka urządziłaby się w tym pokoju na najwyższym poziomie. Zatem sądzę że, jeśli nowe zakupy, to pewnie nie prędko. Pokój jest duży. Podoba mi się styl nowoczesny, więc zawsze wyszukuję nowych trendów i tendencji. Dodatki jak dywan przeminą więc pewnie zmienię je znacznie wcześniej. Ale dziś to ostatni krzyk mody.

Gość gość
Dziś wieczór przeglądam opcje oświetlenia. Muszę oświetlić ponad 100m mieszkanie. Nie zejdę niżej 8000zł Nie dam rady. Mam słabość do tego co można dziś znaleźć w sklepach z oświetleniem. Podobają mi się te wszystkie niemieckie plafony ze szkła- po prostu mogłabym się na nie gapić przez cały dzień!

Gość gość
Chrom i szkło, często gęsto z ledami w całej gamie kolorystycznej- można stracić głowę. Urządzanie mieszkania, to dziś studnia bez dna. Chcąc wykorzystać możliwości jakie istnieją, można na to wydać kwoty przekraczające budowę domu!

Gość gość
00:07 No a sufity epoksydowe? Obłęd! Ja kończę podłogi epoksydowe. Mój mąż na hasło sufit też epoksydowy-dostaje ataku szału-dlatego się hamuję na razie. Ale za jakieś dwa lata kupię puszki z farbami i żywicą i polecim te sufity tyż :D tak mi się to podoba! Będzie wtedy prześlicznie bo na razie jest tylko ślicznie :)

Gość gość
Pamiętam etap jak oglądałam to na filmach youtube i mi gulek skakał że takie cuś istnieje a ja nie mam. Mąż mówił że to drogie, że fachowcy drodzy, że trudne, skomplikowane itd. Dziś już rozumiem ludzi którzy mawiają że gdyby nie kobiety mężczyźni wciąż tkwili by w jaskiniach :D

Gość gość
Tutaj po prostu trzeba zakasać rękawy i zapierniczać samemu-czy się potrafi czy nie -chcieć to móc i tyle!

Gość gość
Ale epoksydy drogie- nie powiem. Z budżetu wyparowało na nie jakieś ładne kilka klocków. Z sufitami będzie podobnie zapewne.

Gość gość
Aha,czyli te 6tys to tak w miarę dla starszego dziecka,tym bardziej,że mają służyć kilka dobrych lat. Muszą być porządnie wykonane. Ja pewnie też dla córki wezmę lepszej jakości meble jak już pójdzie do szkoły,bo jak pisałam wcześniej już styl taki bardziej młodzieżowy to i posłużą dłużej niż te dziecięce. A mogłabyś się autorko pochwalić jakie meble wybralas? Jeśli to nie problem oczywiście.Jestem bardzo ciekawa. Pozdrawiam

Gość gość
Kilka klocków tu, kilka klocków tam a na samo urządzenie kuchni potrzeba ich kilkadziesiąt ! Łazienka pochłania co najmniej kilkanaście. Urządzanie domu chyba naprawdę jest droższe niż jego budowa!

Gość gość
Wybrałam takie z samo-domykającymi się szafkami i szufladami z oświetleniem w szafkach z lepszej jakości materiałów. Jeśli chodzi o dom to masakrycznie dużo kasy pójdzie mi na te wszystkie wykończenia ledy i inne d**erele zmieniające wygląd chaty.

Gość gość
Ale jeśli nie trzeba jechać na oparach i kredytach, to takie urządzanie domu jest chyba jedną z najprzyjemniejszych rzeczy w życiu. Najgorzej to robić to i nie mieć na to pieniędzy. Ja ich raczej nie mam. Po prostu haruję po 18 h na dobę wypruwam sobie flaki żeby zarobić tyle za ile ,,żaden głupie w Polsce nie chciałby pracować";) I jakoś to idzie...

Gość gość
00:30 Dajesz radę zrobić 6000zł miesięcznie? ;) Cytat Bieńkowskiej-uśmiałam się!

Gość gość
00:32 Nie wiem czy daję radę. Nie liczę -to pecha przynosi. Pracuję i prę do przodu. Kiedy ktoś mi odmawia pomocy, pcham sama...