Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Od 7 nieba do czarnej rozpacz

Choroba dwubiegunowa, hipomania, czy leczenie zmienia charakter?

Polecane posty

Proszę osoby, które same chorują lub ktoś w ich bliskim otoczeniu o informację jak leczenie choroby afektywnej dwubiegunowej wpłynął na osobowość i charakter człowieka w danym przypadku. U mnie po prawie 10 latach leczenia nawracającej depresji zdiagnozowano CHAD typ II. Diagnoza po tylu latach gdyż etapy górek zawsze omijałam w wywiadzie, nie uważając tego jako objaw choroby, ale jako nadrabianie zaległości. Jestem przerażona diagnozą, aczkolwiek teraz wszystko układa się w sensowną całość. Od dzisiaj rozpoczynam leczenie, boję się że ono zmieni to jaka jestem. Sama teraz nie wiem, które z moich zachowań są wynikiem CHAD, a które nie. Przez bliskich i otoczenie jestem osobą bardzo lubianą, uważaną za taką pozytywną wariatkę, która zaraża ludzi optymizmem. Proszę, wypowiedzcie się jak to wyglądało u Was.

Gość gość
Może idź po rady na dział zdrowie i uroda bo tu wszyscy chorują uczuciowo;)

Ta choroba tez ma wielki wpływ na uczucia, wszak to choroba duszy nie ciała :) I wpływa na częste zakochiwanie się też.

Gość gość
Zabraknie kasy miłość przeminie :) Wyleczysz się w try miga !

Gość gość
Mnie w depresje dwubiegunową wpedził facet niezdecydowany który mnie osaczał stresował jak ujawniał innym moją prywatnosc i ludzie którzy latami mnie oszukiwali ,wygłupiali..ale mimo wszystko sie nie poddaje,byłam i jestem pozytywna,zawsze lubiłam sie wygłupiac niezaleznie od choroby..jeslu moje uczucia sie zmieniły to pod wpływem zachowan i działan innych

Gość jesień idzie
Kafeteria powinna zostać zlikwidowana.