Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 12Żaneta12

druga ciąża po zakrzepicy

Polecane posty

Gość 12Żaneta12

Witam, otóż 5 lat temu byłam w ciąży, niestety podczas której (w około 6 miesiącu) dostałam zakrzepicy żył głębokich, miałam 2cm skrzep i powiedzieli wprost, że nie dają mi gwarancji, że go rozbiją, a wtedy... no będą tylko mogli dziecko ratować. Rzucali mnie tak od szpitala do szpitala, każdy bał się mojego przypadku, do końca ciąży dostawałam dożylne leki, w połogu również zastrzyki. Jakoś wyszłam z tego! Już w trakcie tej ciąży lekarze sugerowali, że nie będę mogła stosować antykoncepcji hormonalnej i że lepiej nie zachodzić w drugą ciążę. Teraz moje pytanie drogie mamy, czy któraś z was miała podobny przypadek i zdecydowała się jednak na drugie dziecko? Od jakiegoś czasu chodzi mi i mężowi to po głowie, ale strasznie się boję, a mąż mówi, że nic na siłę i nie chciałby, żeby ta decyzja odbiła się na moim życiu lub zdrowiu, chciałby i ja też, ale czy warto podjąć takie ryzyko? Jak tak to jakie badania robić przed? Czy w ciąży dostawałabym zastrzyki również? A gdyby zdarzyła nam się "wpadka", na szczęście na razie nic takiego się nie wydarzyło, to co wtedy? Moje życie jest zagrożone?

Gość 12Żaneta12
nikt? :(

Gość gość
Idź do hematologa, zrób badania w kierunku trombofilii i wtedy ewentualnie myśl o ciąży. W pierwszej ciąży miałam zakrzepicę, po ciąży drugi raz i wtedy w badaniach wyszła trombofilia. W drugiej ciąży od początku brałam clexane. Powodzenia.

Gość gość
Ciąża z heparyna tylko najpierw zrób badania genetyczne i zespół antyfosfolipidowy

Gość Aleksa1010101010
ja bym nie ryzykowała