Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość gość

Witam biore tabletki antykoncepcyjne skonczylam pierwsze opakowanie czy w 7 dniowej przerwie te tabletki tez zabezpieczaja czy nie? Niby czytalam ze tak ale chce sie upewnic

Gość gość
Oczywiście,że tak. Zabezpieczają w tej siedmiodniowej przerwie, wszędzie to jest napisane. JA stosuje vines i tez mam informację odnośnie różnych spraw, popatrz dobrze na ulotkę :)

Gość gość
Czyli nie trzeba sie martwic ze zajdzie sie wtedy w ciaze?

Gość gość
Jasne że nie zajdziesz, akurat te vines są bez tej 7 dniowej przerwy, mają tylko 4 tabletki placebo ale to tabletki bez hormonów, czyli tak jakbyś robiła przerwę, po prostu są w takiej formie żeby nie wybijać się z rytmu codziennego przyjmowania pigułek. Moim zdaniem są wygodniejsze ale każda się do swoich przyzwyczaja i nie ma z tym problemu

Gość gość
Ja przy Vines nawet nie stosuję tych placebo,a Ty ?

Gość gość
Bo możesz ich przy vines nie stosować, placebo niektóre laski wyrzucają, ale ja biorę wszystkie tabletki z blistra, jestem roztrzepana i ledwo co udało mi się zakodować codziennie łykanie tabletek. Nie chcę sobie tego rytmu zaburzać :)

Gość gość
zabezpieczaja zabezpieczaja ;) spokojnie. mam belare w takim samym systemie i wszystko zawsze jest ok :) czasem zdarza mi sie nawet ta przerwe skrocic, jesli potrzebuje nastepny okres dostac wczesniej :)