Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Związek a wyjścia samemu

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mój chłopak ma do mnie pretensję że chodze sama do sklepu, do kościoła. Uważa że zawsze powinnismy wszędzie chodzić razem. Mieszkamy ze sobą 2 lata... Teraz też chce sama iść do kościoła. A on mi zabrania, chociaż sam nie chodzi. Mi są potrzebne takie wyjścia, to jedyny czas który spędzamy oddzielnie i mozemy trochę od siebie odpoczac. Czy wy zawsze chodzicie wszędzie ze swoimi facetami?

Gość dobra zmiana
jako katoliczka powinnas wiedziec ze to facet reprezentuje rodzine na zewnątrz:classic_cool: :D być posluszna i chodzic za nim 5 kroków:D

Gość gość
Ja uważam że para kobieta-mężczyzna to nie bliźnięta syjamskie żeby wszędzie razem chodzić, ale też należy brać pod uwagę pewne ograniczenia, chociażby żeby uniknąć przykrych sytuacji i chronić związek. Konkretnie: Wyjścia osobno ok, ale na imprezy gdzie jest alkohol i płeć mieszana ( nie mylić z wyjściami faceta do kolegi na piwo) tylko razem.

Gość dobra zmiana
tylko razem. > przy czym jak sa tam inni mezczyzni to kobieta powinna miec worek an glowie z dziurami na oczy albo cala byc w takim worku:classic_cool:

Gość gość
Po co chodzisz do kosciola wsyretna grzesznico??? Prawdziwa katoliczka nie mieszka z gachem bez slubu!!! Kolejna pieprzona hipokrytka!!!

Gość gość
No tylko skoro on jest wierzący i też chce chodzić do kościoła to czemu masz iść sama? Ok co innego gdy on ma gdzieś kościół, albo go nie ma w domu bo jest np. w pracy czy u rodziny No ale skoro razem mieszkacie no to przywilejem i pewnego rodzaju obowiązkiem jest to żeby w miejscach publicznych być razem. No sorry ale kościół zawsze kojarzył mi się że w miarę możliwości idzie się tam z rodziną a nie samemu, No nie ma przymusu ale tak chyba wypada. No i on może se pomyśleć że się go wstydzisz. Albo z nim jesteś albo nie wiem że teraz posypie się na mnie hejt, no bo przecież w dzisiejszym świecie wszystko można wszystko wypada tylko no co będzie za 2 3 lata jak każde z was będzie chodzić sobie samemu, będzie miało swoich kolegów itp. Powiem ci tak, że mam o 20 lat starszego znajomego który właśnie do kościoła zawsze chodzi sam a jego żona na inną godzinę zawsze zapewniał że wszystko jest ok u nich itp. Aż pół roku temu się wyprowadził od żony także no iśc samemu do kościoła dla mnie dziwne. Ale ok wszyscy są wolni

Gość gość
Prowo. Myślałam że chodzi o wyjścia na imprezy.

Gość gość
Bzykasz się z nieślubnym gachem a rozczulasz się nad pójsciem do kościoła po cholerę tam w ogóle idziesz

Gość dobra zmiana
co za katotaliban w tym kraju :D myslalem ze wyleje sie na mnie hejt a tu ludzie wtoruja ze powinno sie wychodzic z domu tylko razem :D:D:D nie moge co za sredniowiecze ze bez slubu mieszkaja :D