Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boga nie ma

Polecane posty

Gość gość
Jest, ale daleko i udaje, że Nas nie słyszy.. a czasami tak bardzo pragnę żeby usłyszał mój głośny szept.

Gość gość
Tego nie wiemy, choć na dziś dzień wydaje się to być najbardziej racjonalnym podejściem. Ale.. chciałabym żeby był... przy czym żeby był naprawdę taki dobry, troskliwy i sprawiedliwy jak piszą. No i żeby jednak nie pozwalał na te wszystkie krzywdy, które spotykają ludzkość..

Gość gość
no właśnie to się wzajemnie wyklucza bo gdyby faktycznie był miłością, dobrocią itp to nie pozwalałby na to całe ku;r;e;s;t;w;o które jest na świecie i owszem możecie mówić że to wina szatana czy wolny wybór ludzi że czynią zło, ale gdyby Pan Bóg był dobry to nie pozwoliłby wcale na powstanie zła, skasowałby szatana w trymiga, a on pozwala na to, bo ma z tego beke

Gość gość
a ja wiem ze go nie ma bo nie ma i juz

Gość gość
Może Ziemia jest po to żeby Nas sprawdzić , a żeby Nas sprawdzić potrzebne jest zlo? Może tutaj mamy zdać maturę z dobroci duszy?

Gość gość
gość dziś Uważam, że Bóg powinien bardziej bronić ludzi dobrych przed złem niż olewac ten fakt, no bo przecież dał nam wolną wolę. Jak na dzisiaj postać Pana Boga jest kontrowersyjna i moralnie sprzeczna z propagowanymi przez niego wartościami..

Gość gość
bóg jest ale na ziemi dał ludziom wolną wole, mogą robić dobrze lub źle, ich wybór

Gość gość
I właśnie o to chodzi- to My mamy wybrać z kim spedsimy wieczność i jak. Dobro i zło. U Ciebie szalka po której jest stronie?

Gość gość
Biedne dziewczyny sa gwalcone i zabijane czemu Bog nie reaguje.I inne morderstwa niewinnych dzieci,wykorzystywanych sexualnue. I zabijane ,albo zabijanie mlodych i starszych osob , w tym terroryzm.

Gość gość
Co sądzicie o filmie Chata ? Tam Bóg Papa powiedział że on nie chce zakładników tylko ludzi którzy sami z siebie przychodzą do niego. Dlatego też dal im wolna wolę. A mając wolna wolę człowiek może wybrać dobro lub zło Z tym ze czlowiekowi dobre wydaje się to co dobre dla niego i jego bliskich, a co jeśli to ściera się z dobrem jego sąsiada? Dlatego również człowiek nie powinien bawić się w sędziego, bo skoro łatwo osadzasz zbrodniarza to osadz które z twoich dzieci powinno trafić do nieba a które do piekła.. i za każdym człowiekiem stoi jakaś historia, wszystko się skądś bierze, przeważnie ofiarą staje się później katem powielając schemat, zatem czy da się ją jednoznacznie osadzić? Nie da się przeżyć życia bez bólu i cierpienia odkąd Bóg wygnał z raju Adama i Ewę. Jednak obawiam się że to wszystko mogło zostać wymyslone przez kruchego człowieka, te wszelkie religie - po to by zracjonalizować sobie jakoś sens istnienia i oswoić tym że tak jak zwierzęta jesteśmy tu tylko na chwilę. Gdy człowiek pojął to że jego życie jest marne i kończy się śmiercią tak jak u zwierzęcia mógł chcieć i potrzebować dodać sobie otuchy tym ze masz istnienie ma jakis sens, że jest ktoś kto czuwa nad nami i że po śmierci nie ma nicości.. jak sądzicie?

Gość gość
Bóg zawsze byl, bo zawsze o tym wiedziałam.