Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

black_mouse

Proszę o pomoc !!!! Czy możliwe, że jestem w ciąży?

Polecane posty

Cześć. Miesiąc temu miałam okres który trwał 4 dni i nie był zbyt intensywny, lekko się zmartwiłam ponieważ trwa on zawsze 7/8 dni i jest dosyć intensywny. Zaś w tym miesiącu, nic. Co prawda jak na tą chwilę okres spóźnia mi się tylko 4 dni, i nie mam innych objawów, ale martwię się, że jestem w ciąży. Zawsze przed okresem byłam płaczliwa, rozdrażniona i zdenerwowana, a teraz kompletnie nic. Boję się zrobić testu i zobaczyć wynik pozytywny bo oboje z partnerem nie jesteśmy gotowi na dziecko, bardzo się martwię. Czy któraś z was miała podobną sytuację?

Gość gość
zrób test. jak jesteś, to usuń. po sprawie.

Gość Cleo1976
14 dni po ostatnim stosunku lub 7 dni po terminie miesiączki zrób test.Jego wynik nie zmieni się od tego, że będziesz go unikać.To, co wzięłaś za miesiączkę mogło (choć nie musiało) być plamieniem towarzyszącym owulacji lub-co mniej prawdopodobne-zagnieżdżeniu zarodka.Kurka, dlaczego wszyscy zawsze "są gotowi na seks"- a prawie nikt nie jest gotowy na ciążę?! Przecież nawet z zabezpieczeniem zawsze trzeba brać taką możliwość pod uwagę! Niezależnie od tego-trzeba się zabezpieczać.Ps.Opóźnienie miesiączki do 7 dni nie musi świadczyć o ciąży.

Gość gość
ja cie nie pociesze. Mialam normalne krwawienie i to wcale nie skape przez 4 dni (tyle trwa u mnie okres) wiec myslalam ze wszystko ok, nastepnego miesiaca okres mi sie spoznil, ale byl taki sam jak poprzedni. Jestem w 10 tc. Takze wszystko jest mozliwe

Gość black_mouse
Co jak co, choćbym nie wiadomo jak bym była zmartwiona to ciąży nie usunę. Ale są przede mną jeszcze całe studia... Wszystko miałam "poukładane" najpierw nauka, ślub i zakładanie rodziny. Może nie martwiła bym się aż tak gdyby nie ta krótka, poprzednia miesiączka, ponieważ nigdy w życiu nie występowało u mnie coś takiego, ani nigdy się nie spóźniała.

Gość gość
Możliwe. Zrób test. Innej rady nie ma.