Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Strasznie krwawie

Polecane posty

Gość gość

Urodzilam 7miesiecy temu. Od porodu mam bardzo obfite miesiaczki ze skrzepami. Jak robie siusii to cala toaleta jest we krwi. Jestem strasznie tym zmeczona :/ Byla i ginekologa po porodzie ale nic nir mowilam bo myslalam, ze to jeszcze po porodzie. Mialyscie tak? Co to moze byc? Jak temu zaradzic?

Gość gość
idz do ginekologa i o tym powiedz

Gość gość
A nie wpadłas czasami w anemie? Ty nie zadawaj pytań na forum tylko lekarzowi. Morfologie też warto zrobić. Ja myślę że nie jest to normalne, zbyt niepokojące te miesiączki, dziwię się że tyle czasu nie zgłosiłas problemu ginowi.

Gość gość
po porodzie czy jeszcze dziewica, obfite okresy nie sa normalne.

Gość gość
Pojde do lekarza. Tylko co on mi poradzi? Robilam USG, cytologir i wszystko bylo ok. Kupie sobie zelazo nize troche mi sie poprawi.

Gość gość
jak to co poradzi... hormony trzeba zbadac. i aktualna cytologie i usg zrobic, ta sprzed kilku miesiecy juz nieaktualna jest.

Gość gość
Mam nadzieje, ze to nic powaznego. Z lekarzem musze poczekac bo maz jest w delegacji 2 tygodnie. Dzisiaj myslalam, ze zemdleje normalnie :/

Gość gość
to czekaj dalej aż zemdlejesz, tylko wtedy kto się zajmie dzieckiem dopoki maz nie wroci? x x x czy ty sie zastanawiasz co robisz? masz krwotoki i masz zamiar czekac na meza 2 tygodnie??

Gość gość
A co mam zrobic? Nie mam nikogo kto by mi zostal z dziecmi. Z dziecmi raczej do ginekologa nie pojde. Dlatego zapytalam czy ktos tak mial tutaj :/

Gość gość
Hormony musza sie uregulować :)

Gość gość
Chyba macica powinna buc zbadana , jakis powod jest napewno

Gość gość
Nie mow ze nie masz nikogo kto zostałby z dziecmi na chwile

Gość gość
Nie mam. Nie mieszkam w Pl a do lekarza mam kawalek.

Gość gość
Tez man obfite. Kurcze ludzie nie wpadajny w panike!! Moze zmien diete? Jakbym tak miala biegac po lekarzach to bym zycia nie miala w ogole!!! Polska to kraj wariatow i lekomanow :(

Gość gość
lekomanow? kobietom wmawia sie ze okres ma byc bolesny i obfity a to nie jest prawda, to ZAWSZE jest objaw chorobowy. po ciazy 7 miesiecy to zdecydowanie zbyt dlugi okres zeby jeszcze naturalne wahania hormonow byly. jak nie masz z kim zostawic dziecka to jedz do szpitala z dzieckiem i powiedz ze dzis prawie zaslablas, to chociaz cie zbadaja, moze rzeczywiscie to tylko zelazo ale moze cos powazniejszego?

Gość gość
A jak dieta ma wplyw na okres? Moze zaczne pic sok z burakow. Musle, ze tutaj lekarz i tak mi nic nie pomoze. A tak mowia, ze niby po porodzie ma sie mniej bolesny i slabszy okres :/

Gość gość
Mam 2 dzieci. Tutaj w szpitalu to bym moze cala noc czekala i nie wiem czy bym sie doczekala. Maz mi pisze zebym tak nie latala jak mam okres tylko troche wyluzowala ze wszystkim bo to ponoc tez ma wplyw. Moze ma racje ale jak wyluzowac przy 2 dzieci?

Gość gość
Mi dieta bardzo pomaga a jestem po studiach zywieniowych. W Skandynawii kobiety w okres jedza wiecej produktow bogatych w Ca, Mg. Ja zawsze przed okresem gotuje wielki gar dobrego rosolu lub pomidorowki i man na 2-3 dni swietnie mnie rozgrzewa i standardowe drugie danie. Sok z buraka i w ogole buraki czerwone to super sprawa :). Poza tym maz na racje ze w okres trzeba duzo wiecej wypoczywac i nie forsowac sie. Pomaga tez tefmofor na brzuch. U mnie w rodzinie sa kobiety ze caly 1dzien okresu leza w lozku i nic nie robia.

Gość Aśka 452
Nie rozumiem, dlaczego stosowany przeze mnie suplement z żelazem nie może sobie poradzić z wyrównaniem niedoboru. Też mam obfite miesiączki i dlatego stosuje acti-globin. Nic to nie daje a miesiąc już minął

Gość Ewka 46
Asiu, ja też szukałam skutecznego suplementu z żelazem i 2 kolejne które stosowałam okazywały się lipą. Ten acti-globin też brałam i nic, a poza tym zaczął mnie boleć brzuch po nim.

Gość Maryś Mari
Postać żelaza zawarta w Acti-globinie nie dość, że słabo się przyswaja, to jeszcze drażni żołądek. Też tego doświadczyłam. Mi ten ból nie mógł przejść kilka tygodni po odstawieniu tego suplementu.

Gość Niina91
Dlatego lepiej sobie poczytać przed zakupami - acti-globin ma masę negatywnych opinii. Dużo dziewczyn piszę o takich właśnie skutkach ubocznych.

Gość Roksanna22
Obfite miesiączki u mnie też doprowadziły do anemii z niedoboru żelaza. Miałam fart, bo od razu trafiłam na skuteczny preparat - chela-ferr bio complex. Udało się bardzo szybko wyrównać niedobór i teraz już mi się to nie zdarza

Gość Karolcia923
Dajcie spokój z tym acti-globinem. Żałuję, że zmarnowałam z nim tyle czasu bez jakichkolwiek efektów, a wystarczyło poczytać opinie..

Gość Ewka 54
Chela-ferr bio complex jest zdecydowanie najlepszym wyborem w sytuacji niedoboru żelaza. Jest bezpieczny dla żołądka i co najważniejsze skuteczny

Gość Kalinkka28
Obfite miesiączki często wiążą się z niedoborem żelaza, anemią i osłabieniem. Na szczęście chelat żelaza faktycznie bardzo dobrze się przyswaja i pozwala je eliminować. Zdecydowanie najlepszym wyborem w takiej sytuacji jest chela-ferr bio complex.

Gość gość
Używasz tampony?

Gość gość
Tez dzis krwawie i sie zle czuje. Dlatego leze i nic nie robie ;)