Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie piersią a odchudzanie?

Polecane posty

Gość gość

Czy schudłyscie karmiąc piersią i co jadłyście? Ja jem prawie wszystko poza smażonym i czekoladą oraz wiadomo fast foodami. Chudnę kg tygodniowo i zastanawiam się czy to dzięki kp bo często słyszę że to mit że pomaga:-) a jak było lub jest u was?

Gość gość
Ma wyprodukowanie mleka organizm zużywa ok. 500kcal. Siła rzeczy jeżeli jesz np. 1900 a organizm zużywa 2300 to schudniesz. Ja schudłam mocno jakieś 10kg. -6kg wagi sprzed ciąży. Dodatkowo zaczęłam ćwiczyć więc pomimo że nie karmię to waga idzie nadal powoli w dół.

Gość gość
Jadlam dużo ale zdrowo, bez smażonego, fast foodow itp, schudlam wszystko co przybralam w ciąży

Gość Cleo1976
Karmienie piersią to około 500 kcal na minusie.Jeśli przy tym unika się słodyczy i fastfoodów, to wiadomo, że pomaga.:)

Gość gość
U mnie mit. Znaczy schudłam szybko po porodzie ale gdy tylko np niezdjaldlam kolacji na którą nawet ochoty nie mialam zaraz było mniej mleka więc zmuszalam się do jedzenia. Wagę z przed ciąży i wygląd odzyskalam gdy synek zaczął jeść stałe produkty.

Gość gość
Ja nic nie chudlam, ale też nie tylam. Dopiero wróciłam do wagi sprzed ciąży jak córka zaczęła jeść coś innego niż mleko . Jak kp waga stała jak zaklęta .

Gość gość
Na początku chudłam bo traciłam wagę ciążową, ale teraz zaczęłam tyć. Nie ukrywam, że mam wilczy apetyt. Jem wszystko - smażone, słodycze, fast foody. Ogólnie zawsze miałam niedowagę więc narazie nie przeszkadza mi, że przybieram na wadze.