Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tamagochi

Sens życia na emigracji

Polecane posty

Gość gość
Pseudo patriotyzm:D tylko pl nie wpuscila uchodzcow co by zrobili syf jak w uk brawo pis, na youtube wszyscy mowia ze dobra decyzja a niemcy szwedzi kupuja mieszkania w polsce. Widocznie mialas tróje w liceum :D

Gość gość
Tego typu gadki o uchodzcach to sobie daruj; Odnosze wrazenie Widze , ze pisza wkolo te same osoby, bo glupoty ze szok. Po pierwsze tylko polacy ktorzy siedza w Poslce w podobne glupoty moga wierzyc. Bo wiadomo ze zagrozeniem nie sa uchodzcy, tylko terrorysci, a to zupelnie inna sprawa; po drugie Rosja tez uchodzcow nie wpuszcza a jest tam beznadziejnie. Gdybys znal realia to bys wiedzial ze Rosjan w Europie jak kusych psow, bo nie chca zyc w Rosji.A jak tobie tak swietnie w Polsce to zyj tam, ale zebys sie niedlugo nie obudzil z reka w nocniku!

Gość gość
Nie rasizm tylko patriotyzm nieuku. Z reka w nocniku to juz sie obudzilas w uk, masz tam strefy no-go i male dzieci krzyczace allah akbar juz w przedszkolu dowod tutaj https://www.youtube.com/watch?v=gwWGUAxXUi4 :D no super masz w uka buahahahha. PL jedyna w europie broni swoich chrzescijanskich tradycji i niepodleglosci i unia chce to zniszczyc. Gnij w muzulmanskim uk

Gość gość
Troje w liceum BUEHEHE beka :D

Gość gość
A z zachowania niech pokaza skan swiadectwa co mieli :D pewnie 'MIERNY' :D i teraz sie dziwia ze w uka lądują :D

Gość gość
Ja akurat w Uk nie mieszkam, a tu gdzie mieszkam nie przeszkadzaja mi inne wyznania bo jestem tolerancyjna. O jakich ty mowisz chrzescijanskich wartosciach nieuku? Rasizm, nienawisc do bliznich potrzebujacych pomocy, bo ejst wojna, nienawisc do ludzi , ktorzy uznaja inne wartosci bo nie sa z pisu to jest chrzescijanstwo, Sorki, ale ja nie jestem zainteresowana powrotem do sredniowiecza. Siedz tam i ciesz sie tluku , ze mozesz isc do kosciolka w niedziele i wysluchac co pan w sukience ci radzi, a potem ciesz sie ze wystarczy ci twojej zalosnej pensji na piwko w taniej sieciowce!

Gość gość
To przyjmuj do siebie w uka do domu uchodzcow, dawaj :D czekamy ile przyjelas hahah

Gość gość
polaczki jak spier/dalaly przed wojna to pomoc dostali, powinni sie odwdzieczyc chrzescijanie wielkoduszni, powinni pomoc bez odwdzieczania, jednak wyszlo szydlo z worka i kto wie do czego rzad doprowadzi i czy sytuacja dla polaczkow sie nie powtorzy, i czy polska nie zostanie sama, czyli tez dla bingola, i wtedy zobaczymy jak sie na polaczkow inni wysraja, wtedy bedziesz smieciu probowal moze nawet do tego znienawidzonego uk sie dostac ale sie nie dostaniesz smieciu dzieki brexitowi. Karma powraca, ty zapomnisz o swoich wybrykach ale karma nie zapomina i uderza tam gdzie boli najbardziej nawet po wielu latach wiec zastanow sie smieciu nad soba i zmien podejscie bo kiedys bedziesz plakal ale bedzie za pozno

Gość gość
Zadnego oddawania :D macie wysylac kaske do PL i mucha nie siada, nie oddaliscie polskiego zlota po 1945 wiec morda w kubeł orsusy hehe

Gość gość
Wsedzie glupia retoryka osob , ktore gnija tka naprawde w Polsce i uwazaja ze imprezka z piwkiem to super atrakcja. Sa to ludzie ktorymd o zycia wystraczy piwko, internet i seriale. Wiedze czerpia z dziennika na kanale 1. Bo co to za debilna gadka, ze ja mam zamieszkac z uchodzca? Uchodzcom pomagaja kraje cywilizowane, a Polska sie do nich nie zalicza; Polacy sa zaprogramowani glownie na branie , dawanie to juz przerasta ich mozliwosci; Na dodatek na unie europejska narzekaja, no to juz szczyt glupoty; Ale jak dla mnie moga sobie opuscic unie. Widac juz zapomnieli ile kasy z uni poszlo na projekty dzieki ktorym Polska chociaz troche przypomina zachodnie cywilizacje. Wiadomo, drogi to dalej tragedia, ceny w sklepach itd, a co niektore buraki i tak nic nie zroumialy.Wystarczy ich postraszyc uchodzcami i uznaja pis za wybawce.

Gość gość
Nie rozumiem Cie autorko tematu. W Polsce jest wcale nie lepiej jeśli chodzi i ludzi i kulturę. Ja mam podobną sytuację do Ciebie z taką różnicą, że ja żyję i mieszkam w kraju no nie muszę wynajmować bo mieszkam na swoim. Jednak tutaj to co masz tam, miałabyś za kilka lat albo wcale. Także moim zdaniem nie masz powodów do narzekania. Ludzie wszędzie są powierzchowni, zawistni i wredni. Po 7 latach powinnaś już mówić płynnie w obcym języku i wtopić się w ich klimat. Niepotrzebnie siłą próbujesz zostać duchem w Pl, bo to nie ojczyzna daje Ci pracę i to co masz. Nie trzymaj się na siłę w PL, odetnij się od tego i żyj bo masz dobrą sytuację. Ja mam rodzinę na miejscu ale widuję ich raz w roku albo i rzadziej. Nie mam z nimi dobrych relacji, bo nawet oni mnie olali. Także życie nie do końca zależy od tego w jakim kraju mieszkasz.

Gość gość
Nie znam nikogo w PL kto po wyzszych studiach by mial mniej niz 3k na reke, a kto mial mniej mogl sie uczyc a nie rzucac w szkole kamieniami. To że byłaś nieudolna świnia i musiałaś wyjechać do uka na zmywak, nie znaczy świnio, że każdy jest tak nieudolny jak ty osrusie. Gnij tam. Jak ja się cieszę, że nie ma już w PL takich patoli jak ty.

Gość gość
No ty to na pewno jestes po studiach, juz w to wierze; Ludzie kulturalni nie nazywaja innych swiniami i pedalami; Jestes zerem i nikim ; Nie opowiadaj tez glupot o super pensjach w Poslce bo wszyscy wiedza ze to bzdury;

Gość gość
W 89 roku byliśmy biedniejsi o 50 % od Wegrów i Czechów, do Greków dzieliła na przepaść. Byliśmy na poziomie Ukrainy i Białorusi. Dzisiaj jesteśmy juz bogatsi od Wegrów i Greków, a do Czechów brakuje nam 5%. Ukraińców i Białorusinów prześcignęliśmy trzykrotnie. Brawo Polsko. Kocham Cie moja PL. Srać na nieudolnych ukow.

Gość gość
Do 14.06 3/4 tys to jest nic w polsce! Chyba ze zresz mieso z przecen a a wakacje jezdzisz pod namiot :)

Gość gość
Kogo ty chcesz przekonac do dobrobytu w Polsce? Siebie? bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury; jest jeszcze polska zawisc i mentalnsoc beznadziejna a tego sie nie da juz wycenic.

Gość gość
Średnia krajowa skoczyła do 4635 zł. Zarobki w Polsce najwyższe w historii W firmach zatrudniających co najmniej 10 osób średnia pensja wyniosła 4635,77 zł brutto - podał właśnie Główny Urząd Statystyczny. .W kolejnych miesiącach, w wyniku zaostrzającej się rywalizacji o pracowników, spodziewamy się wzrostu wynagrodzeń o ponad 5 proc. Ta poprawa będzie szczególnie widoczna wśród pracowników fizycznych i niewykwalifikowanych, którzy dotychczas notowali wynagrodzenia poniżej poziomów średnich określanych jako mediana. To właśnie osób gotowych do podjęcia pracy na podstawowych stanowiskach brakuje dziś w największym stopniu w gospodarce

Gość tylko złodzieje
4600+ to ma może 10% a reszta tyra za 2500 lub mniej, co i tak jest gòwno przy poziomie cen ( kawalerka wynajem 1000PLN ), nie siej propagandy nieistniejącego sukcesu, bo ceny są zachodnie a dochody jak w chinach dla większości szaraków czyli te 90%

Gość PLN hooja warty
gość dziś jedno zatankowanie 40 litrów w PL to wydatek 160PLN minimum, 5-10% dochodu netto szaraka, u niemców zatankowanie to 2-3 godziny pracy, przestań siać propagande sukcesu o PL, bo to jest już nudne

Gość gość
Przeciez ten tepak jeszcze podstawowki nie skonczyl :D jego studia => :D:D:D moze w tym roku sie uda co bingol? Ile razy mozna nie zdawac w tej podstawowce hihihi :D jak tam, przygotowany na rozpoczecie roku? Buehehehe :D

Gość gość
Ucz sie ucz bo nauka to potegi klucz :D:D:D zycze ci zebys w koncu zdalbi zeby matka znowu pasem nie zlala tej twojej osranej doopy :D beka z przyglupa :D

Gość rób to co chcesz
a jaki sens życia wogóle? aby na końcu i tak zdechnąć........oto cała tajemnica sensu życia

Gość gość
No tak propaganda sukcesu to dobrze powiedziane, to samo trabia w tvp info. Mieszkam na zachodzie i z ciekaowsic obejrze od zasu do czasu tvp , no to mam ubaw , haha. Gospodarka swietnie prosperuje dzieki pisowi? Ciekawe, bo by miec sukcesy to trzeba lat, wiec nawyrazniej poprzednei rzady tez cos robily. No a wczoraj ogladalam program gdzie takie bzdury na temat uchodzcow przedstawiono, ze to wola o pomste do nieba; No , ale polaczki uwierza bo w d***e byli i wystarczy im czarnego pokazac i juz wiadomo ze trzeba zyc w strachu; brak slow!

Gość gość
Sens zycia jest taki, zeby zyc tak jak sie chce. I tam gdzie mieszkam to moge i do PL nie mam zamiaru wracac. Nie chodzi o sytuacje finansowa, tylko o to wolnosc i o to ze nikt ci nie zaglada do garnka, lozka i konta bankowego i nie wciska ci boga w gardlo. Po prostu, normalne zycie, co w PL nie jest mozliwe. No chyba ze ktos lubi katolicki zascianek

Gość kraj złodzieji
W PL taka wolność że zaczynają biedaków kasować na ViaToll nawet za jazde na drogach krajowych, nie tylko autostradach, czyli najpierw debili kasują na stacji paliw, akcyza, vat, budują za to drogi, a potem jeszcze za drogi za które zapłacili kierowcy liczyć opłate za przejazd, plus opłata za parking na publiczych ulicach, kraj złodzieji https://m.onet.pl/moto/aktualnosci,gpg1mk

Gość gość
Nie stac cie na auto i oplaty to jezdzij rowerem cwelu nieudaczniku

Gość gość
koorfa, dlaczego mam płacić 2X za tą samą droge??? Tylko w PL takie cuda.

Gość gość
Wy brytyjczyki jak jesteście takimi potegami Europy to czemu macie jedzenie pięc razy gorsze niż my Polacy? Świat się z was śmieje, bo od zarania czasów budujecie domopodobne rudery i każdy spie/rdo/lony. I czemu jesteście cały czas fałszywi i w dziurawych butach? Goło/dup/ce z dorzecza big bena. Przecież wy nic swojego nie macie tylko wszystko na kredyt!