Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam pytanie do katolikow

Polecane posty

Gość gość

Czy ktos chcialby o tym porozmawiac ze mna? Czy to prawda, ze latwiej jest sie zbawic ludziom, ktorzy nie slyszeli o Jezusie nigdy? Albo tez ludziom z innej wiary , ktorzy nie uznaja Sakramentow niz katolikom? Katolicy wiedza, ze cudzolustwo to sex nawet z zona( jesli nie prowadzi do potomstwa), pozadliwe spojrzenia i pozadliwa mysl sa tez cudzolustwem . To sa grzechy smiertelne. Ludzie z innej wiary nie zostana ukarani, bo o tym nie wiedza... Oczywiscie, przestrzegam przed zmiana wiary, bo za to grozi potepienie. Rozwody, opuszczanie Mszy Swietej, smierc bez Spowiedzi itp . Czasami mysle, ze latwiej byloby mi byc ateistka.

Gość gość
* Cudzolostwo . Przepraszam za bledy.

Gość gość
Wszystko to bzdury , nie sluchaj ludzi, sluchaj tylko siebie :) ludzie moga niezle namieszac

Gość gość
temat prowo

Gość gość
Dzieki. Chcialabym, zeby tak bylo. Jednak obawiam sie, ze nie jest. Tak wiec prosze o wypowiedzi katolikow.

Gość gość
Zawsze myslalam, ze zarowno moj maz ateista rozwodnik - jak i ja zyjaca w slubie cywilnym trafimy do Nieba lub Czyscca. M0dlac sie o dobra prace trafilam na pewna modlitwe , w ktorej jedna z obietnic bylo to, ze spelni wszystko o co sie poprosi. Byly tez i inne obietnice(, ale wtedy mnie nie interesowaly. Otoz, po 2 miesiacach odmawiania m0dlitwy przezylam olsnienie, , obudzilam sie ! Zyje teraz w ciaglym strachu, ze nawet nie zalapie sie na ostatni szczebel Czyscca!!! Nie wiem jak mam z tym dalej zyc . Poooomooocyyyyyyyyyyyy