Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuzka1704

Będę matką trójki dzieci!!!

Polecane posty

Gość Zuzka1704

Witam kochane, właśnie dowiedziałam się ze będe miała trzecie dziecko. Ciąża planowana ale nadal jestem w szoku. Jeszcze to do mnie nie dociera, tymbardziej że udało sie w pierwszym cyklu starań. Czy są tu mamy z trójka dzieci albo które tak jak ja dopiero sie tego trzeciego spodziewają?

Gość gość
Ja też będę mamą trzeci raz. Gratulacje.

Gość gość
Gratulacje :-) tym bardziej ze decyzja swiadoma. Ja bym chyba nie dala rady z trojka, mam dwoje 5 i 7 lat i tak bym chciala zeby juz zostalo. Jeszcze niedawno mualam mysli ze moze trzecie ale dzieci namowily nas na psa, kota i chomika. I tak oni ciagle sie kloca, pies pol dnia goni kota, a kot tylko lypie jak sie zakrasc do chomika.... :-/ masakra

Gość gość
gość 10.19 :) to macie wesoło :)

Gość Zuzka1704
Gość powiem ci że ja jeszcze rok temu wogóle nie chciałam słyszeć o trzecim dziecku a teraz tak bardzo sie ciesze. Moi mają już 10 i 8 lat i tak teraz z mężem zapragneliśmy jeszcze takiego maleństwa :)

Gość gość
Zuzko, ciesz się każdym miesiącem, moja radość niestety zaburzona reakcjami rodziny. Między innymi przez mój wiek - 37 lat.

Gość Zuzka1704
Wiesz ja jestem tego zdania że to była moja i męza decyzja i nikomu nic do tego. Ja mam 30 lat. Boje sie tylko reakcji synka bo on się bardzo burzył jak mu wspominałam że planujemy jeszcze jedno dziecko.

Gość gość
A czy synek jakoś na tym ucierpi? Dzieci mają swoje pokoje? Zresztą dzieci to skarb i jeśli są warunki to czemu nie. I jesteś autorko młodziutka, ja mam 29 lat i na razie jedno:), a zawsze marzyliśmy też o trójce

Gość gość
Tu 37-latka. Nasze w wieku 9 i 5. Cieszą się na kolejnego członka rodziny. Tylko moja rodzina widzi same złe strony. Ty jesteś młodziutka. Jak jest miłość w rodzinie to będzie dobrze. Ja z takiego wychodzę założenia.

Gość mamix3
Ja jestem mamą trójki dzieci :-) 5,3 i roczek

Gość Zuzka1704
No własnie chodzi o to że w żadnym stopniu na tym nie ucierpi. Mamy nowy dom, wybudowany 2 lata temu, kazde dziecko ma swój pokój i jeszcze jeden stoi wolny :) Moim zdaniem 37 lat na trzecie dziecko to wcale nie jest tak duzo, znam kobiety które w tym wieku zachodzą dopiero w pierwszą ciąże.

Gość gość
Współczuję. Chyba jesteś jakaś sado-maso, że się cieszysz.

Gość gość
Cieszymy się macierzyństwem, aż tak Cię to drażni? To jest powód do współczucia.

Gość gość
Nie drażni mnie. Przeciwnie - szkoda mi autorko. Trójka dzieci w domu to rzeźnia.

Gość gość
Ja tez szczerze wspolczuje..

Gość Zuzka1704
Mamix3 podziwiam :) trójka dzieci w tak krótkim odstępie, ja bym się chyba nie odważyła :) A o do współczucia to już zależy od indywidualnego podejścia. Ja akurat współczuje osobom które nie chca badz nie mogą mieć dzieci. Gościu mi nie musisz współczuć bo rodzina jest dla mnie na pierwszym miejscu :)

Gość gość
Ja współczuję rodzicom jedynków. I co? Nic. Twoja sprawa czy masz dzieci czy nie. Tak jak i moja ile ja mam. Tylko współczuję nie tyle Tobie co Twojemu dziecku, że określasz ewentualne rodzeństwo rzeźnią :s

Gość gość
Widocznie ma źle wychowane dziecko, że trójka dzieci tak źle się jej kojarzy.

Gość gość
Ja jestem mamą szóstki. Wszystkie planowane. Najstarsza ma 15 lat, najmłodszy niecałe 2. Czasem jest ciężko, ale dajemy radę. :) Gratuluję maleństwa:)

Gość Zuzka1704
Szóstka ojej to ale musi być u was wesoło :) ja wam powiem że mój mąż ma trójke rodzeństwa i widze jak to fajnie jak się wszyscy zjadą to teściów. Radocha :) a ja mam tylko brata, który jeszcze nie ma swoich dzieci więc tak jakoś pusto jest.

Gość gość
No nie wmawiajcie sobie samym, ze 3x pieluchy, nieprzespane noce, w ogole ciaze i porody sa takie fajne. Chyba, ze tak jak pisalam, ktos jest sado -maso. Ciekawe ile macie czasu dla siebie i na swoje hobby. A moze Wy tylko rodzicie i dzieci wychowyja obcy ludzie, typu niania czy jakas tesciowa. Wychowanie dziecka to ciezka fizyczna praca i mi tu nie pitolcie, ze to taki miodek, jezeli dajecie z siebie 100%.

Gość Zuzka1704
Oczywiście że to jest cięzka praca, nie mówię że nie i bywaja momenty kiedy przez chwile pomyślisz: po co mi to było? Ale tych dobrych chwil jest o wiele więcej. Jak duma matke rozpiera gdy na koniec roku twoje dziecko przynosi nagrode za wzorową nauke :) Liczą sie też te małe osiagniecia, nie wiem może jestem dziwna ale nie wyobrażam sobie nie mieć dzieci albo mieć tylko jedno. A jeśli chodzi o jakieś pasje to ja nawet nie mam na to czasu bo pracuje po 10 godzin dziennie i uwielbiam być w domu, spędzać czas z mężem i dziećmi. Widocznie jestem dziwna ;)

Gość mamix3
Oj zjadło mi posta . Dziękujemy Zuzka tak jakoś wyszło :-) trzecia ciąża była niespodzianką pierwsze dziecko bardzo wyczekane o drugie się staraliśmy i trochę nie wychodziło jak odpuściłam to okazało się że pierworodny będzie mieć brata więc każda ciąża była dla nas ogromnym darem.Ja się spełniam jako mama fakt dla siebie nie mam zbyt dużo czasu ale dzieci tak szybko rosną już teraz jest mi o wiele łatwiej.Nasza Gwiazdeczka urodziła się miesiąc przed moimi 35urodzinami .

Gość mamix3
I gratuluję trzeciej ciąży Zuzka

Gość olivinsand
Hej. Gratulacje serdeczne:-) Ja spodziewam się trzeciego dziecka, termin mam na luty 2018. Ciąża jak najbardziej planowana, moje dzieciaki mają 6 i 3 lata. W momencie porodu będę miała 36 lat. Dlatego nie odwlekaliśmy decyzji o 3 dziecku. Jestem szczęśliwa, wszyscy na wieść o ciąży ze współczuciem myślą, że wpadliśmy w moim otoczeniu nadal króluje model rodziny 2+1 lub 2+2.

Gość olivinsand
37-latka - najważniejsze, że Twoje dzieciaki, mąż się cieszą a rodzinom się nie przejmuj...Jestem szczerze przekonana, iż jak maleństwo będzie na świecie to zakochają się w nim bez pamięci. Przesyłam pozytywne fluidy:-)

Gość gość
Ja niedawno zostalam mama 4 dziecka, ma 2 tygodnie. Planowalismy 3-jke, a to ostatnie to taka spontaniczna decyzja...nie mamy w domu rzezni ;-) nie zyjemy z zasilkow, ja pracowalam praktycznie do konca 4-tej ciazy. Z perspektywy czasu stwierdzam ze 3 jest do ogarniecia,jesli nie ma duxychu roznic wieku. Mam 37 lat

Gość gość
Gratulacje :) osobiście zazdroszczę :) sama staram się bezskutecznie o drugie dziecko już 2 lata a zawsze marzyłam o 3 :) mam dom, 3 sypialnie, więc dwa pokoje mam dla dzieciaczków i jak się uda mieć 3 to przecież dzieci jednej płci mogą być w jednym pokoju mimo różnicy wieku kilku lat. najważniejsze to z miłością wychowywać dzieci a reszta kwestii się jakos sama rozwiąże :) powodzenia :)

Gość gość
Dla mnie autorko fakt, jestes nieco dziwna, ale to Twoj wybor. Ja lubie miec hobby (rekodzielo, rosliny, ksiazki) i czulabym sie koszmarnie siedzac caly dzien w domu, z dziecmi. To zdecydowanie nie dla mnie i nie wyobrazam sobie mojego zycia, ktore jest ulozone "pod pampersa". Widocznie masz jakis ponadprzecietny instynkt macerzynski, ze nie masz poczucia straty zycia, czasu...