Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Weronika2345

Praca, dom, mąż, kłopoty.

Polecane posty

Gość Weronika2345

Witam Mam poważny problem. Postaram się opisać moją sytuację jak najkrócej potrafię. Otóż od dłuższego czasu mam problemy z moim mężem. Mój mąż bardzo naciska na to bym poszła do pracy. Uważa, że to bezpieczne dla mnie. Cały czas mówi, że nie damy rady na starość wyżyć z jednej emerytury, że w domu przydadzą się dodatkowe pieniądze, a z racji tego, że nie mamy dzieci to nie ma problemu. Mój mąż dobrze zarabia. A zatem stać nas na wszystko co do życia potrzebne, dlatego go nie rozumiem o co się martwi. Ale nie, on cały czas mówi bym znalazła pracę. Sprzeczki przerodziły się w ostre kłótnie. Powiedziałam mu, że nie będę dbała o dom. I tutaj jest problem. On zaczął sam wszystko robić: gotować, prać, sprzątać po sobie. Myślałam, że brak seksu coś da, ale nie. Mąż stał się tylko bardziej nerwowy i nie chce ze mną rozmawiać. Dodatkowo na życie daje mi tylko minimalne środki, tak bym miała na jedzenie i opłaty, ale o wyjściu do kina czy do kawiarni albo kupić sobie nowy ciuch mogę pomarzyć. Myślałam o tym by pójść do pracy, ale ja skończyłam politologię a wiecie jak trudno znaleźć pracę po tym kierunku, znam angielski, ale słabo więc tutaj też nic nie wskóram. Więc po co mam pracować i przede wszystkim, gdzie? Na kasie w biedronce i ile zarobię 1500 zł. Mój mąż zarabia na rękę około 5000 a czasem więcej, a więc pytam się po co ja mam pracować i co da te dodatkowe 1500 zł? Chyba nic. Proszę doradźcie co mam robić?

Gość gość
było trzeba wcześniej myśleć, miałam doczynienia z takim typem na szczęście krótko. na pierwszym miejscu pieniądze, to właśnie je on kocha a ty ? jesteś bo jesteś już z przyzwyczajenia