Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zbiegi okoliczności a sny

Polecane posty

Gość gość

Czy zdarzyło się wam, że śniła się wam dawno niewidziana osoba, a na drugi dzień zadzwoniła do was, bądź spotkaliście ją przypadkiem? MI się kilka razy tak zdarzyło. Jak to wytłumaczyć? Skąd się to bierze?

Gość gość
Też tak miałem, było to wiele lat temu. Ta osoba wyjechała za granicę, nie widzialem jej od lat. Przyśniła mi się i na następny dzień przypadkiem po latach ja spotkałem. Od tej pory wierzę, że światem rządzą jakieś ukryte zależności, ale trudno zrozumieć jakie, bo z drugiej strony niektóre sny to bełkot bez znaczenia. Np, obrazy z gier komputerowych, w które się gra.

Gość gość
Ale jakie zależności? Czy ludzki mózg jest w stanie pewne rzeczy przewidzieć? Co na to nauka?

Gość gość
Tak mi się śniła osoba którą znam z widzenia i na drugi dzień te osobę spotkałam a bardzo rzadko ją widuję

Gość gość
To ciekawe zjawisko, tylko skąd się ono bierze?

Gość gość
Ja miałam sen że osoba która była dla mnie bardzo ważna powiedziała mi że wyjeżdża (okazało sie, że naprawdę wyjechał kolejnego dnia). Do tego nasza relacja się całkowicie urwała.

Gość gość
Zawsze mnie to ciekawiło. Widzę, że wiele osób tak ma, tylko skąd się to bierze? Jak myślicie/

Gość gość
Czy według was to magia?

Gość gość
Ostatnio śniła mi się koleżanką, z którą od kilku miesięcy nie mam kontaktu i na drugi dzień do mnie napisała.:)

Gość gość
Według mnie to żadna magia tylko coś w rodzaju prawa przyciągania, ale nie do końca, bo w prawo przyciągania sensu stricte nie wierzę. Mysle, że to działa inaczej, ewentualnie można założyć, z nic się nie dzieje przypadkiem, lub solipsyzm, czyli że rzeczywistość to projekcja naszej świadomości.

Gość gość 22 17
Nic nie dzieje się przypadkiem, ale jednak to chyba są przypadki. W końcu chyba nie da się ściągnąć kogoś myślami:)

Gość gość
Projekcja naszej świadomości? Możesz coś więcej na ten temat powiedzieć?

Gość gość
Nie, z tymi snami to nie może być przypadek, przynajmniej w opisanej przeze mnie sytuacji wiem, że to graniczyło z nieprawdopodobienstwem, większa szansa jest na wygranie w totka i nie hiperbolizuje, tylko jest autentycznie wieksza.

Gość gość 22 51
Opowiesz coś więcej?

Gość gość
To chyba tylko zbiegi okoliczności.

Gość gość
to łatwo wyjaśnić , świat snów to jest nasz świat równoległy w którym również my żyjemy , tak samo rozległy i tak samo skomplikowany jak ten realny . Te dwa światy się wzajemnie przenikają różnymi wydarzeniami .