Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agula0105

Coś dla kobiet. Czy ja robie coś źle?

Polecane posty

Gość Agula0105

Staram się o dziecko. Przez cały miesiąc się staramy o dziecko (od maja) nie mam pojęcia czy teraz się udało czy to objawy na miesiączkę . Dziewczyny Jak rozpoznajecie ,ze macie dni plodne ? Ze to juz musicie się starać. Miała któras z was tak ,ze myślała ze się nie udało, że to objawy na miesiączkę, a to jednak była ciaza? Czy te objawy u niektórych kobiet faktycznie są aż tak podobne do boleści przed okresem? Proszę o odpowiedź :)

Gość gość
jajo kurze...

Gość gość
jak ktoś nie chce pomóc to może lepiej wstrzymać się o głupiego komentowania. Ten portal nie jest od upokorzenia tylko żeby pomóc danej osobie.

Gość gość
Kup sobie testy edukacyjne.

Gość gość
A po co wiedzieć kiedy? Kochający się ludzie (zakładam że tacy jesteście, skoro się staracie) regularnie uprawiają seks i to wystarczy do zajścia jak wszystko jest ok.

Gość gość
A co z objawami?

Gość gość
Popieram post wyżej. Niebswiruj. Kochaj się dla przejmnosci. Nie szukaj objawow. Nie ma okresu-zrob test

Gość gość
i ja sie zgodze. nie wyliczaj, bo to tylko powoduje presje, a to nie pomaga zajsciu w ciaze. wiem po sobie, i zreszta bardzo wiele dziewczyn pisalo, ze dopiero jak daly sobie spokoj w celowanie w dni plodne i przestaly na sile szukac objawow ciazy (jak babie zalezy to co miesiac jakies sie znajda), to sie udalo :)

Gość gość
Moze macie racje dam sobie spokoj z wyliczaniem Bardzo zależy nam żeby mieć dziecko ❤ naprawdę. Dzisiaj właśnie powinnam dostać miesiączkę. Nie wiem czy robić test czy czekać jeszcze trochę.

Gość gość
Ja mam na swoim koncie trzy ciążę. Tak gdzieś do 6-7 tygodnia zawsze się czułam tak jakby zaraz miał przyjść okres. To normalne. Dni płodne u mnie charakteryzują się tym że jestem bardziej nerwowa, czasem podczas owulacji boli mnie jajnik. Mam też w tym czasie większy apetyt. Śluz zawsze u mnie jest skąpy i ciężko go zaobserwować.

Gość Agula0105
A na początku ciąży tuż przed samym okresem miałam pani dolegliwości jak na miesiączkę?

Gość gość
Tak, miałam. Czułam się dokładnie jak przed miesiączką. Ból brzucha itp...

Gość Agula0105
Niby mam jakieś dolegliwości. Brzuch mnie tak pobolewa,ale prawie tego nie czuć I zaniepokoilo mnie ze tdzien temu bolała mnie macica i jajniki nigdy tak nie miałam. Pozniej jak przestalo bolec to Dwa dni z rzędu jak mnie taki ból złapał w podbrzuszu to wstać nie mogłam i tylko dwa dni z rzędu miałam raz wieczorem i na drugi dzień rano. Teraz się to nie zdażyło. Nie mam pOkęcia czy to może być ciaza

Gość gość
agula, naprawde nie warto sie zbyt mocno koncentrowac na ,,pierwszych objawach ciązy". jak o ciaze staralam sie rok, udalo sie dopiero gdy stwierdzilam ze jest cos nie tak i odpuscilam starania. i uwierz mi , ze przez ten caly rok, co miesiac widzialam u siebie jakies objawy ciązy! rozczarowanie , gdy pojawial sie okres , bylo ogromne. to psychika tak dziala, ze widzi sie u siebie pierwsze sygnaly ciązy, ale naprawde nie warto sie w to wpatrywac

Gość Agula0105
Nie mam pojęcia :( ani siły juz. Napewno dam znać tutaj czy miesiaczka przyszła :) i chyba sobie odpuszczę żeby później nie było rozczarowan :)

Gość Agula0105
Mam jeszcze jedno pytanie. Jaki miałaś śluz na początku ciąży?

Gość gość
Zrób test, powinien już być wiarygodny. Początkowe objawy ciąży przypominają dokładnie te przed miesiaczką.

Gość Agula0105
No właśnie wiem :/ dzisiaj 37 dzień cyklu

Gość gość
agula, napisalas ze nie masz juz sily. a starasz sie od maja... to naprawde niewiele czasu, ciesz sie zyciem i nie panikuj ze nie zaszlas w ciagu 4 mcy :D

Gość Agula0105
No ale przez te 4 msc ile było rozczarowań jak przychodził okres.. chyba musze zluzowac pojadę po test dzisiaj i jutro rano zrobię. Bo chyba wieczorem jakbym zrobiła to wyszedł by czy nie ?

Gość gość
Mnie w dniu miesiączki test wyszedł popołudniu.

Gość gość
Agula, test możesz zrobić też po południu. Niby poranny mocz bardziej zagęszczony itp., ale prawda jest taka, że jeśli jest ciąża, to HCG idzie jak burza z każdym dniem, więc w 37. dniu spokojnie Ci test wyjdzie o każdej porze dnia i nocy. Pomyślnego wyniku!