Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Proszę o interpretację snu

Polecane posty

Gość gość

Śniło mi się, że była II wojna światowa i byliśmy pod okupacją niemiecką, chociaż wszystko wyglądało współcześnie, jak teraz (dodam, że ostatnio dużo czytałam o wojnie i okupacji, więc chyba stąd takie okoliczności). I w tym śnie wysłano mnie do obozu koncentracyjnego. Tzn. nie śniło mi się, że ktoś mnie aresztował i wywiózł. Po prostu nagle znalazłam się w jakimś miejscu, co do którego wiedziałam, że jest to obóz koncentracyjny. Ale tak naprawdę był to dość duży dom na wsi podzielony na małe pokoiki. W środku łóżka, szafy itp. Wygląd zupełnie współczesny, wystrój jak w tanim hotelu w prowincjonalnym mieście. Wiedziałam, że muszę tam pracować, ale sama praca mi się nie przyśniła. Co więcej, nie było tam żadnego ogrodzenia ani strażników i nawet przez chwilę zastanawiałam się nad wyjściem na spacer. Byłam ubrana w normalne ubrania, w jakich chodzę na codzień. W domu oprócz mnie mieszkały inne współlokatorki. Byli też Niemcy (mężczyźni i kobiety), co do których miałam silne przekonanie, że są moimi PANAMI, a ja ich niewolniczką i mogą mnie zmusić do czegokolwiek. Ale do niczego nie zmuszali. Tylko rozmawiali ze mną, byli mili itp. Żadnego molestowania seksualnego też nie było. Raz tylko poprosili mnie, żebym przyniosła z piwnicy jakieś patyki (tak, zwykłe suche gałązki, nie wiem zupełnie po co), co też zrobiłam. Mimo to strasznie się ich bałam - wiedziałam przecież, że jestem w obozie koncentracyjnym, chociaż to wcale tak nie wyglądało i mogłam wychodzić na zewnątrz. Ostatnia scena przed przebudzeniem była taka, że rozmawiam sobie z jednym Niemcem, siedząc na jasnozielonej wersalce (wyglądającej jak z czasów PRL-u). On ma sylwetkę kulturysty (kojarzył mi się ze Schwarzeneggerem), szeroko się uśmiecha, pokazując równe białe zęby i jest ubrany w niebieską koszulkę. Jest dla mnie miły i tylko rozmawia, siedzi odsunięty ode mnie i nie obmacuje mnie. A jednak bardzo się go boję i czuję, że może on wyrządzić mi krzywdę. O czym rozmawialiśmy, nie pamiętam. W pewnym momencie trwania tej sceny, obudziłam się wystraszona. Na koniec dodam jeszcze, że nigdy nie byłam np. w Oświęcimiu i nie widziałam na żywo prawdziwego obozu koncentracyjnego. Tylko czytałam o tym ostatnio i oglądałam zdjęcia. I nigdy nie byłam też ofiarą molestowania seksualnego. Czy ktoś mógłby zinterpretować dla mnie ten sen?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować