Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to czerniak?

Polecane posty

Gość gość

dzisiaj zauwazylam u siebie na palcu u stopy małą, czarną, lekko wypukłą plamke. wyglada to jakby cos weszlo mi pod skore, rozmiarow małutkiego kleszcza, ale nie mam tam zadnej rany. czy to mozliwe by przez dzien/dwa zrobil mi sie czerniak czy to jednak zwykly pieprzyk?

Gość gość
Bosz... czytasz i nie grzmisz... Kuźwa, znamię masz, ale jeśli masz JAKĄKOLWIEK wątpliwość to do dermatologa migiem.

Gość gość
znamie ktore mi sie zrobilo w preciagu dnia? :o nie mam teraz mozliwosci pojscia do dermatologa

Gość gość
jeśli to czerniak [trzeba mieć nadzieję, że jednak nie] to i tak nic nie pomoże zamartwianie się na zapas, obserwuj go czy się nie, czy nie swędzi i czy wycieka z niego jakis płyn, a następnie idź jak najszybciej do lekarza nie wszystkie znamiona to czerniaki, niektóre same znikają po jakimś czasie a z niektórymi się żyje do końca i nigdy nie przekształcą się w nowotwory złosliwe

Gość gość
... powiększa * - tam miało być

Gość gość
nie, nie swedzi. mam to moze dzien, dwa. wypukle, pod skora. moze to jakis uraz i zaschnieta sczerniala krew. nie mam pojecia. do lekarza nie mam jak isc bo jestem uziemiona po wypadku :/

Gość gość
nie panikuj, bądź dobrej myśli u mnie pojawiło się znamie na policzku, bardzo przypominało czerniak, zaczęłam ogladać zdjecia znamion w neci aby porównywać je i samej zdiagnozować już szukałam dermatologa aby zapisać się na wizytę a tu po kilku tyg. mój "czerniak" sam zniknął, prawdopodobnie był to jakiś łuszczak piszę to po to aby Cię trochę uspokoić ale to nie zwalnia Cię z wizyty u dermatologa najszybciej jak będziesz mogła