Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

hej :) może wytłumaczyłby mi ktoś kiedy mam złożyć papiery o becikowe i jakiego typu to mają być dokumenty? Dodam że jestem w 10 tygodniu ciąży dopiero. Skończyłam w tym roku szkołę i nie mam żadnej pracy i jestem zarejestrowana od 3 tygodni w biurze pracy jako bezrobotna. Dodatkowo nie jestem w związku formalnym z moim partnerem i nie wiem jakie jego papiery mam donieść również. On posiada pracę w której niewiele zarabia i ma również swoje mieszkanie. Czyli słyszałam że rachunki podstawowe również mam donieść za opłaty mieszkania, gaz, prąd i takie tam ? Dziękuję za pomoc bo niestety nie wiem kiedy mam się z tym zgłaszać :)

Gość gość
Wniosek w mopsie możesz pobrać już teraz. Tam ci wszystko dadzą i powiedza jakie załączniki donieść. Wniosek składasz po porodzie kiedy masz już pesel dziecka.

Gość gość
Po porodzie! Chyba masz na to rok, by zlozyc papiery! W ciazy nie dostaniesz, bo becikowe wyplacane jest tylko jezeli dziecko urodzi sie zywe. Do becikowego potrzebujesz tylko akt urodzenia dziecka i zaswiadczenie ze zglosilas sie do ginekologa przed 10 tyg i regularnie kontrolowalas ciaze, nic wiecej. Chyba ze w twoim miescie jest tez przyznawane becikowe od burmistrza- prezydenta miasta wowczas potrzebiwac bedziesz wiecej dokumentow, ale co konkretnie to powiedza ci w mopsie w ktorym bedziesz skladac podanie!