Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak pierzecie koldry ? na jaki program i czy plyn do plukania tez dajecie?

Polecane posty

Gość gość

Hejka. Mam pytanie .. jak pierzecie koldry? Mam koldre z wypelnieniem z mikrofibry , ale z poszyciem z bawelny i zastanawiam sie czy wyprac w programie na bawelna czy na syntetyczne ?? Bede prala w plynie, pytanie czy do bialego czy do koloru? gdzies czytalam aby nie stosowac wybielaczy. i Czy dodajecie troche plynu do plukania ??

Gość gość
Moja sie nie miesci do prelim:( ile kg masz wsadu? Bo ja piore tylko poduszki

Gość gość
ja mam na 7 kg, bede prac pierwszy raz... jednak chyba wlacze na syntetyczne , ale nie wiem czy mozna w plynie do bialego wyprac czy lepiej koloru uzyc , bezpieczniej. I czy mozna dodawac plynu do plukania .. :(

Gość gość
a jak pierzesz poduszki? do bialego czy koloru ? i czy dodajesz plynu do plukania ?

Gość gość
Przecież ci się ta kołdra,, poklupi "w praniu, co innego z pierza czy puchu ale nie z mikrofibry.

Gość gość
odpowiedz masz na metce

Gość gość
na metce mam : prac w 40 stopni . Wypelnienie poliester/mikrofibra a poszycie 100% bawelna , pytalam czy na syntetyczne puscic? i w jakich srodkach pierzecie. Pytam o porady , to co na metce to wiem.

Gość gość
zostane przy praniu 2 poduszek jak kolezanka wyzej , obawiam sie ze koldra nie wejdzie mimo ze mam 7kg wsadu

Gość gość
a ja czytalam , ze z pierza sie poklupi koldra i ze lepiej sa,memu jej nie prac. a syntetyczne jak najbardziej mozna :/

Gość gość
Ja piorę kołdrę z Jysk i nic się z nią nie dzieje. Jaka była, taka jest. Piorę w 40 st, chociaż na wszywce jest 60 max. Jest lekka, mieści się w bęben pralki Bosch. Kołdra pikowana, biała, bawełna wierzch + syntetyk w środku, daję program syntetyki z dodatkowym płukaniem, kapsułkę do prania Vizir, taką uniwersalną do bieli i koloru, płyn do płukania, żeby kołdra ładnie pachniała i wirowanie 1200 obrotów. Prałam ją raz kiedyś w proszku Vizir do bieli i też była fajnie wyprana. Mam ją 4 lata, piorę raz w roku, to wystarczy

Gość gość
Zapomniałam, moja pralka ma wsad 5 kg. Zwijam ją w taki rulon i układam w bębnie, nic więcej już nie mieści się do pralki

Gość gość
Ja mam normalnie kołdry antyalergiczne i z racji tego , że mam małe dziecko, które jest alergikiem muszę poduszki, kołdry prac częściej. Teraz używam proszków do prania i płynów do płukania z niemieć i kupuję jej w tym sklepie https://perfekt-haus.eu/ - już nigdy nie kupie płynu czy proszku w supermarkecie - oni nas oszukują na jakości !!!!