Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jest tu ktoś z dużego miasta? Co sądzicie o Katowicach?

Polecane posty

Gość gość

Czy fakt że Katowice to nie jest duże miasto (nie wliczając pozostałych miast aglomeracji) Katowice mają bez miast aglomeracji 299 tysięcy mieszkańców czyli nie są dużym miastem co sądzicie o Katowicach?

Gość gość
Nie dokończyłem zdania "czy fakt że Katowice nie są dużym miastem to sprawia że są gorsze od dużych miast jakie Katowice mają wady z tego powodu i czego brakuje w Katowicach a są w dużych miastach

Gość demograf
Same Katowice są dużym miastem i to niezależnie jakie kryteria dużego miasta się przyjmuje. Obecne 298 tys. mieszk. daje nadal Katowicom 10. miejsce pod względem liczby ludności wśród miast w Polsce. Najdalej za 2-lata Katowice zamienią się miejscem z 11. obecnie Białymstokiem, który utrzymuje, a nawet nieco przybiera ludności, Katowice zaś charakteryzują się stałym spadkiem liczby mieszkańców. PS. Za duże miasto przyjmuje się najczęściej takie, które ma powyżej 100 tys. mieszkańców. Za wielkie miasto uważa się w Polsce miasta powyżej 500 tys. mieszkańców.

Gość gość
Ja nie uważam Katowic za duże miasto co z tego że są 10 największym miastem skoro wg mnie nie są duże nawet nie są metropolią bo mają mniej niż 300 tysięcy mieszkańców czyli około 298 tysięcy a w Polsce za metropolie uznaje się miasto o ponad 300 tysięcy mieszkańców

Gość gość
Katowice nie sa wcale takie małe. a co uważacie o pracy w Katowicach? Ja pracuje w bankowości, ale zarobki niespecjalnie duże.

Gość gość
Ja tutaj mieszkam od urodzenia, więc ciężko mi Katowice porównywać do innych miast, ale jak na razie nie zamierzam się stad wyprowadzać. Zarobki może nie w każdej branży są wysokie, ale Sląsk to przede wszystkim przemysł. Na tej stronie http://slask-praca.pl/ jest ciekawie opisany nasz rynek pracy, możecie sprawdzić gdzie najwięcej pracowników szukają. Bezrobocie tez u nas jest nie najgorsze w porównaniu z reszta kraju.

Gość Jest tu ktoś z dużego mias

Mi się zdaje że Katowice to duże miasto. Ponieważ np.Olkusz to średnie miasto a jest zaliczone jako duże

Pozdrawiam♥

Gość man on the moon
Dnia 29.08.2017 o 13:32, Gość gość napisał:

Czy fakt że Katowice to nie jest duże miasto (nie wliczając pozostałych miast aglomeracji) Katowice mają bez miast aglomeracji 299 tysięcy mieszkańców czyli nie są dużym miastem co sądzicie o Katowicach?

wypierdalaj namyslowska kurfo pedofilska!!!