Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o eutanazji na życzenie?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi nie tylko o osoby cierpiące i nieuleczalnie chore,ale również takie,których stan psychiczny jest fatalny lub po prostu chcą bezboleśnie,w normalnych warunkach umrzeć (jak np, w klinice w Zurychu). Czy jest to według was humanitarne rozwiązanie,przede wszystkim dla tych cierpiących,ale też z depresją,no po utracie rodziny ?

Gość gość
większośc chorób psychicznych jesy uleczalnych lub w dużym stopniu da się je kontrolować. Do tego warunkiem nawet w tej klinice jest to, że dana osoba musi być w 100% świadoma tego co robi - co wyklucza ciężkie choroby psychiczne. Mówiąc to wszystko - prawdopodobnie w zaawansowaym wieku sama tam podaję

Gość gość
mam mieszane uczucia. Z jednej strony każdy cierpiący na nieuleczalną chorobę ma prawo godnie umrzeć. Z drugiej zaś może dochodzić do nadużyć. W Belgii już to jest coraz popularniejsze, już kilka tysięcy osób tak odeszło na własną prośbę. Widziałam dokument o młodej dziewczynie, która wnioskowała o eutanazję i uzyskała zgodę. Cierpiała na silną depresję. Ostatecznie zrezygnowała, ale nie wiadomo czy nie podjęła tej decyzji później. Myślę, że jej można by było jakoś pomóc, jest terapia, leki.

Gość gość
no a po co mają sie męczyć ci co nie dostają 500+, przecież ich życie to powolne umieranie z głodu, bo wynagrodzenia (ok. 1200 zł - 1500 zł) czy taka emerytura to jałmużna nie pozwalająca na godne życie, a wiadomo emeryt musi też wydawać na leki, b o w tym wieku to nie ma ludzi zdrowych.

Gość gość
także brawo pisowce, wprowadźcie eutanazję i starsi poodbierają sobie życie i będziecie mieli pieniądze dla młodych rozmnażających się królic