Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzieci rok po roku

Polecane posty

Gość gość
tak tylko wtedy panowały takie czasy, że w polu trzeba zrobić, nie ma , że dziecko placze. nakarmione to zostawialy samego malucha i szly w pole , wracaly na następne karmienie. teraz się dzieciom okazuje więcej ciepla i milosci a nie jak wtedy , hodowalo się dzieci.

Gość Host
No właśnie tak było i tak jest nadal w krajach Azjatyckich ,w Ameryce południowej,w krajach Europy wschodniej i to działa i ma się świetnie.Dlaczego? Bo to jest NATURALNY system ,sprawdzony od milionów lat .Dzięki temu systemowi ludzkość przetrwała ,dzięki wspólnej pracy, wychowaniu dzieci zgodnie z ich potrzebami i umiejętnościami. To właśnie teraz w ciągu ostatnich 20 lat doszło do postawienia wszystkiego do góry nogami,nagle dzieci stały się bezradne,opuszczone,bezbronne. Wszystko zostąło podporządkowane pod dzieci. A co dzieci z tego mają? Jaki pożytek z tego odniosą za 20 lat ,wspominając młode lata? One zapamiętają tylko tyle że matka nic ich nie nauczyła,pracy,zawodu,samodzielności, umiejętności radzenia sobie z trudnościami,z głodem, z zimnem,z innymi ludźmi,że nie potrafią okazywać swoich potrzeb poprzez płacz,poprzez krzyk,poprzez bezpośredni kontakt. Nie umieją nic. A co umieją zamiast tego? Napisać na facebooku :" chce mi się jeść,zamówcie mi pizzę" I to nie znaczy że popieram zostawianie dziecka samego i pójście do pracy,bo nie o to chodzi. Ale to dziecko musi zrozumieć że świat nie kręci się wokół niego,że oprócz ciepła i miłości musi jeszcze się czegoś nauczyć. Ale tego nie zrozumieją kobiety które mają tylko po to aby nie być samotnymi, chowają je jak jakiegoś zwierzaka,pupila ,a zapominają że wychowują dla świata.Ale nie mają wyjścia ,bo są same ,nikt im nie poświęci czasu,mają tylko facebooka i kafeterie i to ich cały kontakt z ludźmi

Gość gość
Dzieci dorastają, ale mnie oko cieszy jak widzę jak się raduje z każdego prezentu, którego dostanie. Lubię rozpieszczać moją Anię, ostatnio szukałam już jakiegoś stroju karnawałowego, niby czasu jeszcze trochę jest, ale lepiej się wcześniej zabezpieczyć. Kupiłam jej strój wróżki na https://godanparty.pl/o którym już mi mówiła od kilku miesięcy :)