Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WRÓCIĆ CZY NIE WRÓCIĆ EMIGRACJA

Polecane posty

Gość gość

Witam. Podzielę się tu anonimowo o moich rozterkach. Z góry zaznacze, że chce żebyście podzielili się ze mną swoimi doświadczeniami lub spostrzeżeniami. Zacznę od tego że mam chłopaka jesteśmy ze sobą 3 lata. W Polsce mieszkaliśmy osobno. On pracował ale zarabial marne pieniądze no nie byliśmy w stanie się sami utrzymać. Ojciec mojego chłopaka pracował w Niemczech więc tak pojawiła się myśl o stałym wyjeździe tam. Tu nie mieliśmy perspektyw. Więc decyzja zapadła. Rok temu chłopak wyjechał. Pracuje , zarabia. Ściągnął mnie w październiku zeszłego roku. I mieszkamy razem z jego ojcem. Stać nas na utrzymanie siebie , opłacenie mojej szkoły bo chodzę do szkoły językowej itp itd. Tydzień temu znaleźliśmy mieszkanie. Więc wszystko układa się dobrze. Ale jest jeden problem ostatnio jest mi coraz ciężej wszystko porównuje do tego jak było w Polsce blisko rodziny. W domu rodzinnym. Słyszałam że na emigracji idealizuje się ojczyznę. Nie wiem co myśleć. Dziś wyjechała moja siostra. Była że mną tu przed półtora miesiąca. Teraz po jej wyjeździe jestem załamana. Wiem że to powinno minąć ale ciężko jest. Tak bardzo chciałabym być tam. Nie wiem jak dalibysmimy radę ale chciałabym być blisko mojej siostry. Wtedy znów wrocilabym do jednego pokoju i zanim ż chłopakiem zamieszkalibusmy razem to pewnie trochę by minęło. Zaznacze że mój chłopak nie chce słyszeć o powrocie a ja sama bije się ze swoimi myslami. Podzielcie się swoimi spostrzeżeniami ż góry dziękuję.