Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia229

Całodzienna kolka

Polecane posty

Gość Kasia229

Witam czy któraś z mam miała taki przypadek lub słyszała, że dziecko miała kolke 24h na dobę? Jestem mama 7 tygodniowego synka od 3 tygodnia cierpi na wzdęcia, a teraz sytuacja wygląda Tak, że po każdym karmieniu mniej więcej pół godziny mały dostaje kolki krzyczy około 2 godzin zaśnie na pół godziny przychodzi pora karmienia i znów się zaczyna. Podawalaismy mu Lefax, Espumisan Delicol, nawet syrop Debridat nic nie przynosi mu ulgi. Karmiony jest piersią.Gdy próbuje go polozyc na pleckach spać strasznie płacze widać, że boli go brzuszek. Czy to kolka, która trwa cała dobe?

Gość gość
U nas było podobnie samo przeszło. Podawaj oslonke na jelita.

Gość gość
U nas tez tak bylo. Karmilam piersia. Lekarz zalecil probiotyk, delicol i bobotic. Doslownie przeszlo wraz z 3 miesiacem. Ale te ponad 2 byly takie jakby to trwalo rok

Gość gość
U na to samo było, niestety trzeba było cycka zmienić na Bebilon pepti.

Gość gość
Skoro kp to jesz może coś dziwnego ? Teoretycznie nie ma diety matki karmiacej; sama jem wszystko ale u nieco starszego dziecka. Jak synek był taki malutki to różnie reagował na to co jadłam. Na przykład pomogło tymczasowe odstawienie nabiału. Syn się uspokoił i zniknęły mu krosty na buzi. Nie pasował mu też chleb na zakwasie.

Gość gość
Mój tak szalał póki nie przeszedł na pepti (po pół roku! )a alergii nie miał. Był czas ze jadłam już tylko wafle ryżowe, chlebki kukurydziane i herbatę na tzw 2umoczenia tytki we wrzątku. Nic to nie dało. Do dziś nie wiadomo co mu było ale nikomu nie życzę takiego sajgonu.

Gość Kasia229
Właśnie uważam co jem odstawiłam Nabiał, ale nic nie pomogło. A jak to u Was było przeszlo po skończonym 3 miesiącu?

Gość gość
Mi jeszcze pediatra na próbę kazała odstawić " wszystko od krowy " tzn masło, wołowinę,nabiał etc. Na tydzień i zobaczyć czy jest poprawa.

Gość gość
U nas tez PEPTI zalatwilo sprawe dopiero. I po problemie. Znam ludzi, ktorzy nie chcieli kupowac tego mleka, bo za drogie. Masakra.

Gość gość
Nam pomogl sab simplex.poczytaj opinie na nwcie Napisz na sabsimplex@onet.pl

Gość marta1987_poznan
Mieliśmy to samo. Znajoma poleciła by dać małemu krople esputicon i przeszło. Spróbuj, do tego lek jest tani bez konserwantów.

Gość wioka426
Esputicom na w składzie dimetikon dzięki czemu działa dodatkowo osłonowo. Zobacz jeśli to kolka podziała. Jeśli nie przejdzie to może jednak to coś innego i najlepiej iść do lekarza.

Gość mashki
Wiele wskazuje na kolkę niemowlęcą, ale najmądrzejszy w takich wypadkach zawsze będzie lekarz pediatra i najlepiej do niego się kierować w pierwszej kolejności. A jesli już okaże się, że to kolka to niestety bedzie dużo płaczu i poszukiwanie skutecznej metody.

Gość gość
Podejrzewam ze od sierpnia zeszlego roku problem juz sie rozwiazal:)