Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

michalinaj

boję się ciąży nerwica

Polecane posty

Od pół roku biorę tabletki antykoncepcyjne Vibin Mini, regularnie wspolzyję z chłopakiem. Od jakiegos czasu mam powrot nerwicy lękowej, ktora doslownie niszczy zycie seksualne. Uprawiamy seks z tabletkami i prezerwatywą mimo wszystko ja wciąż myslę, że jestem w ciąży. Czeekam z misiąca na miesiąc na krwawienie.. Zawsze je dostaje regularnie. W tym miesiacu dostalam 23 sierpnia, bylo obfite. A pomimo tego dalej wkręcam sobie, ze doszlo do zaplodnienia. Dzisiaj rano obudzilam się z nudnosciami i wszystko co jem pwooduje, ze mam ochote wymiotować. I pierwsza mysl? Ciąża. Jestem tym zmęczona, jak i rowniez moj partner, ktory juz nie wie jak mi pomóc.

Gość gość
Nie myślałaś o wizycie u psychiatry? Może coś by na to zdradził. Z drugiej strony skoro masz sie tak zmartwiac to chyba lepiej zrezygnować na razie z seksu. Czy jest on warty tych pozniejszych nerwów? Chyba nie...

Gość gość
Najlepszym rozwiązaniem będzie szklanka wody zamiast bzykania

Gość gość
Najlepszym rozwiązaniem to będzie antykoncepcja, pomyśl o mało inwazyjnej antykoncepcji jak np pigułki Vines, mała zawartość hormonów, a skuteczność jak zwykłe pigułki anty :)

Gość Cleo1976
Na to pomoże tylko psychiatra w ścisłej współpracy z ginekologiem.Żaden wstyd.

Gość gość
Zrezygnuj z seksu. Po co ci to? Poza tym masz 23 lata a boisz się ciąży? Dziwne

w dzisiejszych czasach nie trzeba się tak stosować, mamy dostęp do naprawdę fajnej antykoncepcji o niskiej zawartości hormonów jak np vines

Gość gość
mialam tak samo jak autorka , tabletka i prezerwatywa i mimo to strach co miesiac , kupowanie testow ciazowych , zrezygnowalam z sexu bo nie dalo sie tak dluzej funkcjonowac , mysle o tym zeby isc do psychiatry