Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kosmetologia możliwości.

Polecane posty

Gość gość

Proszę o oponie osób, które wiedza czym są studia o kierunku kosmetologia i mają pojęcie co można po tym robić , a nie osoby, które kojarzą kosmetologię z robieniem paznokci i makijażem- od tego jest zwykła kosmetyczka, kosmetolog uczy się o chorobach skory,ma przedmioty takie jaki dermatologia,histologia, biofizyka, anatomia itp :-) Moje pytanie brzmi, co mogę robić po5 letniej kosmetologii ? :-) Czy jest po niej możliwość pracy w gabinecie gdzie przeprowadzane są operacje plastyczne lub mogę zostać po niej dermatologiem? Lub czy mogę pracować jako dermatolog ? Albo czy mogę być dermatologiem po kosmetologi i ukończeniu jeszcze jakiegoś kursu z dermatologi ? Jakie możliwości po kosmetologi na mnie czekają ?

Gość gość
autorko wiesz że skóra jest też na męskim ptaszku:(

Gość Kosmetolog111
Dermatolog to lekarz. A kosmetolog to mgr kosmetologii. I nie możesz być po tych studiach lekarzem. Generalnie nie polecam, praca za Najniższa plus premie zależy od miasta ale na więcej bym nie liczyła jak 2k. Chyba że otworzysz własny zakład to co innego, się jeżeli chcesz powieść własny biznes to lepsze są studia biznesu plus kurs kosmetyczny

Gość gość
A robiłaś te studia magisterskie ?

Gość gość
Robiłam.

Gość gość
Nie przesadzajmy z zarobkami... już teraz zarabiam 2200 na wykonywaniu zabiegów odnośnie malowania dłoni i stop .... na pełen etat.... a twgo nie chce robić chciałam bardziej pójść w stronę kosmetyki estetycznej...

Gość gość
Moja ciocia otworzyła spa po 3 latach i zarobki były kolo 3/4 tysiące dla jednej pani..

Gość gość
nie wiem