Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy nie wiem co robić

Polecane posty

Gość gość

Mam 20 lat. Ostatnio współżyłam 20.05 i zawsze się zabezpieczaliśmy (prezerwatywy). Parę dni później w śluzie miałam skąpe brunatne ślady krwi (czego nigdy nie było). Mniej więcej tydzień później (03.06) dostałam okres i był normalny. Kolejna miesiączka pojawiła się 17.07 (mam nieregularne) i raczej też była normalna. Następna była 16.08 i miała jaśniejszy kolor i była mniej obfita. Strasznie boje się ciąży. I dużo czytałam o objawach, plamieniach itp. Wiec ostatnia miesiączka wzbudziła moje podejrzenia. Zrobiłam jeden test ciążowy- wyszedł negatywny ale wykonałam go popołudniu i po wypiciu wody, wiec po tygodniu powtórzyłam test z porannego moczu i również wyszedł negatywny. Nie mam żadnych ciążowych objawów i racjonalnie myśląc ciąża jest niemożliwa ale ja i tak się boję... Ostatnio zauważyłam widoczne żyły na piersiach, których CHYBA nie było... Szyjkę mam nisko i jest twarda, jeśli nacisnę mocno na brzuch, niemal pod kość, to czuję że szyjka się rusza... Wiem że to absurdalne ale strasznie się boję i zaczynam panikować... boje się iść do ginekologa bo nigdy nie byłam...

Gość Agayya
Może zamiast panikować idź do lekarza po prostu. Polecam też antykoncepcję na przyszłość bo to zaoszczędza sporo stresu. Sama biorę vibin i nie mam takich sytuacji.

Gość gość
Na jaką pomoc liczysz? Okresy cały czas masz, testy negatywne, do gina nie pójdziesz. Więc czego ty chcesz? Takie problemy leczy specjalista od ciąż urojonych czyli psychiatra.

Gość Cleo1976
Spokojnie.Nie jesteś w ciąży! Dodatkowe plamienia przy testach negatywnych świadczą o owulacji,a nie o ciąży.

Gość gość
Fakt, ale taka panika zawsze jest przy gumkach, rozumiem autorkę, miałam tego dosyć i poszłam do gina po piguły, biorę vines od czerwca i już nie schizuję

Gość turulka
ja też biorę od kilku miesięcy tabletki vibin i też nie panikuję już że zajdę w niechcianą ciażę, najważneisjze to odpowiednio sie zabezpieczyć a nie potem panikować, skoro nie jesteśmy jeszcze gotowe na dzieci.

Gość gość
Jeśli… - nie planowałaś ciąży, a stało się… - jesteś w ciąży i źle ją znosisz, - chciałbyś/abyś udzielić wsparcia komuś, kto jest w nieplanowanej ciąży, - chciałbyś/abyś udzielić wsparcia komuś, kto źle znosi ciążę … i przeżywasz w związku z tym trudności, którymi nie masz się z kim podzielić... Zadzwoń lub napisz do nas. Telefon - Chat – Email ZAUFANIA tel.: 586 915 915 email: k o n t a k t @ n e t p o r a d n i a .p l chat: w w w.n e t p o r a d ni a .p l Jesteśmy codziennie od 18.00 do 23.00