Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomóżcie napisać mi wypowiedzenie z pracy chce szybko uciec

Polecane posty

Gość gość

Po 20 września trafia mi się super praca. Problem w tym ze pracuje w sklepie i obowiązuje mnie miesięczny okres wypowiedzenia ale przecież ja do nowej pracy chce iść juz po 20 września. Wiem chce.... nawet musze bo czy nowy pracodawca na mnie zaczeka? Mogę jakoś ominąć tenie miesięczny okres wypowiedzenia?

Gość gość
A może jakieś "proszę"? Zawsze się tak wyslugujesz ludźmi?

Gość gość
Bardzo proszę

Gość gość
Samo wypowiedzenie znajdziesz bez problemu w internecie. Gotowy wzór do uzupełnienia danych. Nie wiem jak długi okres wypowiedzenia cię obowiązuje, ale do 20stego września masz niemalże 3 tygodnie (bez 1 dnia jeśli złożysz wypowiedzenie dzis). Natomiast nawet gdyby brakło ci czasu, to wystarczy porozmawiać z pracodawcą o wypowiedzeniu za porozumieniem stron. Dla nich to bardziej opłacalne niż jakbyś wzieła od lekarza zwolnienie i po prostu przestała przychodzić do końca okresu wypowiedzenia.

Gość gość
Po prostu w wupowiedzeniu o prace zaznaczasz ze bez okresu wypowiedzenia i juz

Gość gość
A nie masz zaległego urlopu do wykorzystania na wypowiedzeniu?

Gość gość
Niestety urlopu mam tylko 3 dni. Ale jeśli pójdę na zwolnienie to nie będę mogła pracować u 2 pracodawcy. A kierowniczka nie puści mnie wcześniej. Ostatnio dziewczyna miała 2 tyg wypowiedzenia i puścili ja w kulki i siedziała dodatkowo 1.5 tyg. Nie wiem na jakiej podstawie. Ja mam miesiąc czasu wypowiedzenia. Wiem ze mam gotowe wzory ale jest ich trochę więcej nie wiem co jest najważniejsze w wypowiedzeniu?

Gość gość
A jak ja tak po prostu zaznaczę ze że chce zza porozumieniem stron to koeroeniczka nie ma obowiązku się zgadzać ?

Gość gość
Spoko za odpowiedzi tez nie musisz dziękować, na bank będziesz miała kolejne porady XD co za kraj...ktos tu jeszcze ma kulture..?

Gość gość
Nie ma obowiązku się zgadzać, bo po to obowiązuje okres wypowiedzenia by i oni mogli kogoś poszukać, a nie z dnia na dzień zostać bez pracownika. Z drugiej strony w mojej poprzedniej firmie poszli na to za porozumieniem stron, a miałam 3 miesięczny okres wypowiedzenia. Myślę, że nie chcieli trzymać pracownika, który już nie jest efektywny i nie zależy mu na pracy

Gość gość
A zwolnienie lekarskie tu nic nie da. Jak sama nazwa wskazuje za porozumieniem stron czyli i Ty i szefowa się dogadujecie. Może porozmawiaj z tym nowym pracodawcą czy by nie poczekali

Gość gość
Zawsze możesz nie przyjść do pracy i zaliczyć tzw porzucenie w/w. Tylko na świadectwie pracy będzie to uwzględnione.

Gość gość
A jak faktycznie zaznaczę ze chce bez okresu wypowiedzenia to da rade ? Kurcze 20 wrzesień juz niedługo. Nie wiem czy nowy pracodawca zaczeka. Może być problem. A jak na wypowiedzeniu przyniosę zwolnienie ? Czy nie ma sensu robić bałaganu w papierach ? Mąż mówi ze odpoczne i wgl.

Gość gość
Ty chcesz w czasie chorobowego zacząć nowa prace .To kaźda składka wpłynie do Zus i Pzu podwójnie . Ludzie nie myślicie .

Gość gość
Bo ona chce. Roszczeniowe bsbsko.

Gość gość
Ale napisałam ze odpoczne... wiec do nowej pracy w tym czasie nie pójdę

Gość gość
Tutaj to tylko dobra kierownika ale ze to sklep to na pewno Cię nie puści a za urlop zapłaci

Gość gość
Za porozumieniem stron możesz rozwiązać pracę i już jutro

Gość gość
No właśnie za porozumieniem stron ale jak przekonać do tego kierowniczke ? Będzie musiała cały grafik zmieniać tzn pewnie kilka dni

Gość gość
Z tego co wiem okres wypowiedzeniA liczy sie od kolejnego miesiaca czyli w tym przypadku od pazdziernika

Gość gość
Jak to ? To mnie teraz zaskoczyłas

Gość gość
Kur wa nie pusci mnie kierowniczka. Nie chce zostać w tym beznadziejnym sklepie. Nowy kierownik poczeka ale do paDziernik. Nie mogę pozwolić żeby mi ta babka zmarnowałA okazje podjęcia nowej pracy Proszę pomóżcie mi jak mam to załatwić? Juz myślę że pon dzisiejszym dniu po prostu przyniosę zwolnienie albo nie pójdę po prostu do pracy ale wtedy zwolni mnie dyscyplinarnie ? Szkoda robić bałaganu w papieroch co nie ?

Gość gość
Proszę pomóżcie mi

Gość gość
Jeśli masz miesięczny okres wypowiedzenia, to składając wypowiedzenie dzisiaj będziesz musiała pracować do 30 października. Nie ma zmiłuj.

Gość gość
Jakiego 30 października? Coś bredzisz miesiąc to miesiąc a nie więcej. Mam opcje pójdę powiem w prostym jak mi nie podpisze wypowiedzenia za porozumieniem stron to na nastepny dzień przyniosę zwolnienie i wtedy to ona będzie stratna. Po za tym to ja odchodzę nie ona mnie zwalnia wiec mogę ją obsmarowac o mobbing. Mogę pójść na porozumienie ze będę pracować jeszcze z tydzień do póki nie znajdzie kogoś na moje miejsce.

Gość gość
Niezła suka z ciebie. Zwolnienie, monbing co jeszcze? Z takim podejściem karma cię dopadnie w przyszłej pracy zobaczysz. Pogadaj z kierowniczka jak człowiek ze chcesz do 20/ 9 i już. Na pewno cię puści.

Gość gość
Wypowiedzenie każde, czy to pracy czy wypowiedzenia najmu itp., o ile jest miesięczne lub wyższe, liczy się od następnego miesiąca. Stąd koleżanka pisze o 30 października. Ma rację. O ile pracodawca się uprze. Bądź miła, to może pójdzie Ci na rękę.

Gość gość
17.37 Ale ty nie czytasz ze zrozumieniem. Pisałam ze mnie nie puści. A wiem to bo z nią gadałam a jutro mam zamiar to zrobić po raz 2 ale na moich warunkach a nie na jej ze ja tylko przytakiwalam bo nie dała mi dojść do głosu a koniec w końcu przyszedł facet z banku

Gość gość
Obejmuje cie miesięczny okres wypowiedzenia, w prawie jest to ujęte jako pełny miesiąc kalendarzowy (następny, obojętnie czy wypowiedzenie złożysz 1,10 czy 30 września musisz przepracować cały kolejny miesiąc czyli do końca października. (do końca września ostatni dzien do zlozenia wypowiedzenia to 31 sierpnia). Jedyne wyjście to dogadać się z pracodawcą. Pewnie zaraz wyjedziesz na mnie z japą jaki koniec października ale tak to prawnie wygląda, (poszukaj poza kafeterią jest do dokładnie opisane), wypowiedzenie zawsze konczy sie z ostatnim dniem miesiaca