Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trądzik pomocy

Polecane posty

Gość gość

Czy są jakieś naprawde dobre i szybkie sposoby by pozbyć się trądziku

Przede wszystkim znajdź przyczynę. Ja kilka lat zaleczałam problem, maście, kremy, żele, maseczki itp a problem okazał się gdzieś indziej- moim problemem była ogromna alergia na mleko, laktozę, orzechy oraz ziemniaki. Wraz z wyeliminowaniem problemu, tzn odczulaniem na te alergeny problem zniknął.

Gość gość
Masz rację spróbuję znaleźć tą przyczynę Dziękuję

Gość gość
Czy atpowe zapalenie skóry może być przyczyną trądziku

Atopowe zapalenie raczej nie będzie przyczyną, przyczyną jest albo dojrzewanie albo po okresie dojrzewania zaburzenia hormonalne czy właśnie alergie jak w moim przypadku. Czasami jest tak że żywność podrażnia skórę co prowadzi do wytwarzania sebum i powstawania zaskórników, często jest tak z żywnością o wysokim IG. Przeanalizuj swój jadłospis, zobacz co ew. może podrażnić Twoją cerę, bo uwierz że jesteśmy tym co jemy :) Ja długo nie mogłam w to uwierzyć a jednak to prawda :) Zbadaj sobie przy okazji hormony, te podstawowe. Mój mąż miał trądzik a okazało się że to wina nadczynności tarczycy ;) Także głowa do góry, moja walka trwała kilka dobrych lat, Twoja życzę żeby trwała znacznie krócej ;) Pozdrawiam.