Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

związek z afrykańczykiem

Polecane posty

Gość gość

Witam. Pracuje od kilku miesięcy w Warszawie. Mam 27 lat i jestem po kilku nie udanych związkach. Będąc tutaj poznałam bardzo miłego pana z Nigerii,który jest bardzo mną zainteresowany. Mieszka tutaj od kilku lat i dość dobrze zna język polski. Na początku myślałam ze po prostu jest miły,ale później zauważyłam ze ewidentnie mnie podrywa. Wkońcu dałam zaprosić się na randkę i było na prawdę fajnie. Jednakże mam taki wewnętrzny dylemat czy zdecydować się pójść dalej czy zakończyć te znajomosc,wkońcu dużo się słyszy o Polkach które zostały skrzywdzone przez facetów z innych kultur,ale oczywiście nie chce nikogo szufladkować. Bardzo mi się podoba i sprawia wrażenie dobrego człowieka jednak te wątpliwości nie dają mi spokoju. Proszę o jakieś rzetelne porady,najlepiej kobiet które mają jajkieś doświadczenia

Gość gość
Asolutnie nie powinnaś się z nim wiązać ,ich kultura jest zupełnie inna od naszej.Jeśli np.zostaniesz jego żoną to może na początku będzie jeszcze dobrze ,ale jego przyzwyczajenia ,kultura i zwłaszcza religia szybko dadzą znać i będzie się od ciebie domagał stosowania do jego religii,w końcu będziesz tylko niewolnicą,bo u nich kobieta służy tylko do pracy i rodzenia dzieci,nie ma zadnych praw.Niech cię nie zwiedzie jego miła powierzchowność,potem to się skończy nawet gdy będzie zaklinał się,że on już przejął naszą kulturą.To bzdura,oni tak silnie są przesiąknięci swoją kulturą,że potem będziesz miała same problemy. Gdy będziecie juz mieli dzieci to oczywiście zaprosi cię do jego rodzinnego kraju abyś poznała jego rodzinę a rodzina żeby poznała ciebie i dzieci i to będzie ostateczny koniec waszej sielanki.Zostaniesz zamknięta w osobnym pokoju,dzieci przejmie teściowa i będziesz miała szczęście gdy uda ci się wrócić do POlski,dzieci już nie odzyskasz.Ten scenariusz jest niestety normą nie tylko w Polsce ,ale tez w innych krajach,nawet w Niemczech. Nie ściągaj sama na siebie nieszczęść. Gdy rozpoczniesz z nim życie seksualne bez ślubu to nawet nie licz na to,że on się z tobą ożeni nawet gdybyś zaszła w ciążę,oni żenią się tylko z dziewicami,jak będziesz z nim w ciąży to cię zostawi i nawet alimentów nie bedziesz miała .On co prawda ,może się zdarzyć,że będzie chciał dziecko uprowadzić,ale ty będziesz dla niego tylko pogardą. To inna kultura,inny świat,my nie jesteśmy stworzone aby być niewolnicami.Nie rób sobie problemów.

Gość gość
mówisz to z własnego doświadczenia czy z ogólnych opinii ?

Gość gość
ciężko coś doradzić. Myślę ze są związki mieszane w których mimo różnić jest miłość i wszystko jest ok. Najlepiej zdecyduj sama

Gość gość
Jesli jest muzulmaninem to niestetty ale daj sobie spokoj :( Bo wyladujesz jako niewolnica. Tak prawda. Mialam kolezanke ktora zwiazala sie z muzulmaninem i tez obiecywal zlote gory mowila ze on taki nei jest a potem pojechali do jego kraju i tak bylo. No chyba ze nie Muzulmanine to nie ma problemu

Gość gość
jak zabierze cię do rodziców odwiedziny, licz sie z tym, ze pójdziesz po wodę do rzeki 5 kilometrów z dzbanem na głowie :) rób co chcesz, ale pamiętaj jakie miejsce ma kobieta w jego kulturze.

Gość gość
dzięki za porady. On jest katolikiem i z tego co mówił ani myśli wracać do swojej ojczyzny. Mówił ze jest bardzo szczęśliwy ze może tutaj żyć i pracować. Na razie nie znam go zbyt dobrze ale na prawdę jest miły i pozytywnie nastawiony do życia a do tego ma mnóstwo pomysłów i marzen.

Gość gość
jak moze normalna kobiete mudżyn podniecać?fuj :/

Gość gość
nie bądź głupia! Oni uwielbiaja zaliczać białe panny. Najpierw będziesz ty a potem inna. Nie mają za grosz szacunku do białych kobiet ale zróbia wszystko by zaliczyć białego pieroga. Dziewczyno opamietaj się

Gość gość
autorko nie rób tego. Szkoda życia

Gość gość
Jesli jest katolikiem czy protestantem to raczej nie musisz sie obawiac, jesli muzulmanin to w ogole sobie glowy nie zaprzataj. A jesli katolik czy protestant to mozesz sprobowac moim zdaniem. Ale do Nigerii bym nie jechala tak czy siak bo jak sie okaże ze mieszkaja w jakiejs wiosce 50 km od cywilizacji to slabiutko :(

Gość gość
to nie jest tak ze ja uwielbiam takich facetów. Zanim go poznałam nigdy mi nie przyszło do głowy ze zakocham się w czarnoskórym byli mi zupełnie obojętni. Pochodzę z niewielkiej miejscowości i moi rodzice napewno byli by przeciwni. Z drugiej strony widuje się czasem w Wawie takie pary nawet z dziećmi i wszystko jest ok

Gość gość
12:58 nie wybieram się do Nigerii już wspominałam ze on chce żyć tutaj i wcale nie tęskni za ojczyzna. Jeśli chodzi o różnice kulturowe to nie zauważyłam żadnych. Byłam z nim na dwóch randkach i zachowywał się normalnie jak każdy inny facet. Rozmawialiśmy zjedliśmy kolacje. Potem był spacer i pierwszy pocałunek i musze przyznać ze zachował się jak dżentelmen bo nie dawał dwuznacznych propozycji ani nie zapraszał do siebie na noc

Gość gość
katolik z Afryki to nie jest to samo co katolik z Polski.U nich jeszcze zostało sporo ich własnych tradycji przedchrześcijańskich(szamanizm).My mamy topienie Marzanny a on?Może sie wiec okazać że on wierzy że mozna sie pozbyc smiertelnej choroby przez zakażenie kobiety lub dziecka ( tak jak Simon Mol).To z takich bardziej hardcorowych ale ja bym uważała.

Gość gość
jestem bardzo uważna i na razie na pewno nie pójdę z nim do łóżka. Zresztą jak wspominałam on nie naciska na mnie

Gość gość
więc raczej chodzi mu o coś więcej niż tylko o mojego "pieroga" jak ktoś wcześniej napisał.

Gość gość
Nie naciska bo ma pelno panien na boku, kazdy z nich tak ma.Kazdy, nawet kompletny trol i pigmej bedzie mial kobiet na peęczki w polsce. Moze i obiektywnie nieatrakcyjnych, ale co to dla nich za różnica?I bedzie je wszystkie ... A te baby wiedza i nie maja nawet nic przecieko ze ich murzynek bzyka inne.

Gość gość
afrykańczycy przyciagaja panny swoim egzotycznym wyglądem i oryginalnością. Pozatym są bardziej dzicy i pierwotni i są wulkanami testosteronu a to działa na kobiece instynkty i dlatego tak lgna

Gość gość
Wpisują się w pewną niszę, a ze jest ich mało to i jest duzy popyt i na jednego przypada wiele chętnych.A jak myslisz ze im odmawiają to naiwna jesteś i to bardzo...

Gość gość
tam gdzie ja pracuje on jest jedyny z Afryki ale są jeszcze ludzie z Indii i inni cudzoziemcy. Z moich obserwacji nie ogląda się za innymi kobietami. Raz tylko w restauracji patrzył się na nogi kelnerki ale przecież to nic nie znaczy. Co do waszych analiz faktycznie ta ich odmienność jest być może magnesem na kobiety ale mnie osobiście urzekł w nim sposób bycia i charakter

Gość Edziaaaaaaaa
Ja bym dała szansę, ale jeśli coś z tego wyjdzie, to przygotuj się na to że będziesz wytykana palcami przez nasz uroczy ciemnogród. Próbuj, jeśli jestes odważna.

Gość gość
Nikt nie twierdzi ze on jest glupi i bedzie przy tobie odwalal jakies numery.

Gość gość
Edzia jak sie nie podoba polski ciemnogród to zawsze zostaje ci afrykański 🖐️

Gość gość
nie wierze w stereotypy i dlatego się z nim umówiłam. Dla mnie liczy się to jaki kto jest w środku a nie z zewnątrz. Jestem świadoma tego ze ludzie będą mnie wytykać palcami ale nie mam zamiaru rezygnować ze względu na zawistnych ludzi. Moim zdaniem to tak w mniejszych miasteczkach i na wsiach wytykają palcami. Tutaj widuje się na ulicach takie pary i nikt się nie ogląda za nimi ani nie wzywa. Nie jestem jedyna

Gość gość
spiertalaj zboczona babo z gorylem sie umów :o

Gość gość
spokojnie nie jest muzulmaninem

Gość Edziaaaaaaaa
No i tak trzymaj autorko. Rób, co uważasz za słuszne a opiniami innych się nie przejmuj.

Gość gość
polskie krowy nas murzynami kolonizują szmaty