Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

za co oprócz 500plus lubicie PiS bo nie moge tego pojąć. Wasze pwoody

Polecane posty

Gość gość
"gość wczoraj pisąłam o 20.11 jestem wolnym człowiekiem i mam prawo wyrazić swoje zdanie :) możesz sie pluć jak głupia ale w żadach PIS widzę więcej dobra niż zła :)

Gość gość
"żądach", to tylko potwierdza, że ze szkołą i myśleniem jesteście na bakier.

Gość gość
Dobrze, że tylko w żadach, bo w ich rządach nic dobrego przecież nie ma.

Gość gość
Ja tez widzę dużo plusów . Biednym żyje sie lepiej co jest bardzo ważne . Tylko na kafe siedzą same księżniczki które widza tylko czubek własnego nosa. Pracowałam w dużej firmie w kadrach i widziałam jak wyglądają kobiety po 30latach pracy na produkcji na 3 zmiany . Podniesie wieku emerytalnego o 7 lat dla tych kobiet to była katastrofa. PIS daje wybór co jest bardzo ważne . Chcesz posłać 6 lata do szkoły proszę bardzo , nie chcesz zostaje w przedszkolu . Chcesz przejść na emeryturę w wieku 60 lat proszę , nie chcesz możesz pracować dalej . No i nie wpuszczają uchodźców tez ważne . Bogate kraje nie potrafią sobie z nimi poradzić to tym bardziej my nie damy rady .

Gość gość
13.33 Powtarzasz się. Pisałaś to już setki razy. Umiesz liczyć? Twojemu "żądowi" z nieba kasa spada? Masz pojęcie o podstawach ekonomii? Dla ciebie ważne, że "żąd" ci dał, a z czego to już cię nie obchodzi. I to jest, moja droga, patrzenie nie dalej niż czubek własnego nosa.

Gość gość
Nie zaplujcie się z tymi uchodźcami Ten rząd musi mieć zewnętrznego wroga, bo bez tego nie potrafi funkcjonować. Każdy się nada. Syryjczyk, Ukrainiec, Niemiec, Żyd też oczywiście. To nie jest kwestia wpuszcza-nie wpuszcza. Oni i tak nie chcą tu zostać. Widział ktoś w Polsce uchodźcę? Poza tym zapomniał wół jak cielęciem był. Polak czuje się świetnie jak może teraz pokazać innym takiego wała zapominając, że 40 lat temu sam chętnie by popłynął wpław przez Bałtyk do raju. O Polakach także wtedy myślano jak o obcych kulturowo (z komunistyczną ideologią we łbie) roznoszących zarazę leniach żyjących z zasiłku. I co? Miło było? Zapomniało się, he?

Gość gość
13.33 Czemuś biedny? Boś głupi.

Gość gość
Potraficie tylko chrzanić o "ubogacaniu kulturowym". Tak chcecie "bronić naszych kobiet", a macie wywalone na fakt co ten rząd wyprawia z prawami kobiet. Grażyna czy tam Karyna za "pińcet" ma siedzieć cicho i się nie wychylać. Do tego nieśmiertelna zdarta płyta o tym, że "Przez 8 lat Polki i Polacy". Gierek byłby dumny z Jarka. Wszystko na kredyt z podwórkowym patriotyzmem i nadęciem w tle. Jarek tupnie nogą, a pisuarowa elita myli krzykactwo z dyplomatyczną skutecznością. Tyle co pokrzyczą i przespacerują się z pochodniami to ich. Ja się pytam, kto płaci za ochronę tych cyrków 10 każdego miesiąca? Wiecie ile tracą właściciele punktów usługowych przy Krakowskim Przedmieściu? Ile idzie, z naszych podatków na ochronę posła kurdupla?

Gość gość
Coś wam powiem o likwidacji gimnazjow. Akurat jestem nauczycielem gim. Wygląda to w tym roku tak zezeszloroczna klasa pierwsza ma teraz zupełnie innych nauczycieli w 60%. Większość nauczycieli uciekla do podstawówek. W przyszłym roku będzie jeszcze większy syf bo w trzeciej klasie zostaną wlaczeni do podstawowek jako oddział gimnazjalny i ponowniw ukoncza szkole gimnazjalna. W mojej szkole jest obecnie 8 nowych nauczycieli , mlodych ludzi swiezo po studiach dla ktorych w większości to pierwszy rok pracy, dyrekcja musiała ich zatrudnic ze względu na fakt ze dodwiadczeni nauczyciele fizyki, geografii, biologii, chemii, języka polskiego, angielskiego znaleźli prace gdzieś indziej. I tak dwa roczniki gimnazjalistow mają przechlapane bo nikt o nich nie zadbal wprowadzajac te policzona, przemyślana reforme

Gość gość
Do ludzi trafiają proste przekazy czyli 500 do ręki, a nie w odpisach podatkowych i, jak to ktoś napisał wcześniej, "gimnazjum to patologia". Szczegóły mało kogo obchodzą, bo wyborcę PiS myślenie boli.

Gość Cleo1976
Ja pobieram 500+ na dwójkę dzieci (okazuje się, że z moimi dochodami ledwo przekraczającymi 800 zł na osobę jestem "za bogata" na jakiekolwiek inne świadczenia rodzinne) -a i tak nie lubię PiS-u.Niechby się raczej zajęli tworzeniem nowych miejsc pracy.Na marginesie.Oboje z mężem mamy wyższe wykształcenie, nie pijemy alkoholu.Dlatego boli mnie stereotyp "patologii 500+".

Gość gość
gość dziś jakie setki razy ? urojenia masz? Akurat mnie program 500 + nie dotyczy wiec juz sie tak nie pluj . Za to interesuje sie Zusem , rentami ,emeryturami itd , Biedna nie jestem bo pochodzę z bogatej rodziny . Interesuje mnie życie ludzi biednych i widzę ze PIS pomaga . To może teraz zapatrzone w siebie księżniczki napiszą w czym przez 8 lat pomogło PO? Po jedziecie po pis ale żadna nie potrafi napisać co przez kilka lat dało PO ?

Gość gość
"a i tak nie lubię PiS-u.Niechby się raczej zajęli tworzeniem nowych miejsc pracy' Pracy jest od cholery wiec o czym ty piszesz? własnie teraz można wybierać i przebierać .

Gość gość
Najlepsze są te co jaka po pis ale 500 + pobierają hehe

Gość gość
Ha ha najlepsze są tu trolle które jako "konstruktywną krytykę" podają "religie smoleńską" i " pisuarów" . Widać prymitywizm umysłowy i tyle . I jeszcze walą "Januszami i Karynami" na swoich przeciwników :D .Dno i żenada

Gość gość
nie popieram pisu, ale nie wiem kto inny byłby lepszy :/ poza tym kiedyś nie było takiej nagonki na władzę a dla mnie np. po było tak samo złe jak pis a wtedy większość byłą zadowolona, więc ja się nie identyfikuję z takimi ludźmi może wy macie pomysł? bo pis zły, ale po też, nowoczesna, psl, sld, wszystko do wyrzucenia, a partia razem też populiści z hasłami które nic są warte, dramat na polskiej scenie politycznej, nie ma żadnej alternatywy na 2019

Gość gość
17 44 racja .Razem to gorzej niż populiści bo to utopiści skrani oderwani od rzeczywistości. Jeszcze coś . Nie było nagodki bo za PO rząd miał chyba 90% mediów elektronicznych pod kontolą (TVP plus Polsat i TVN nadworna stację PO ) plus prawie wszystkie stacje radiowe i gazety które w Polsce w 80% nalezą do zagranicznych właścicieli gł Niemcow . A ci wiadomo :D kogo kochają i za co .

Gość gość
Dobranie się do d**y Tuska za sprzedawanie przemysłu Polskiego

Gość gość
Bo ja lubie panstwo prawa i nadzoru

Gość gość
Chcesz przejść na emeryturę w wieku 60 lat proszę , nie chcesz możesz pracować dalej . xxx teoretycznie. U mnie w pracy jest osoba, która dostanie wypowiedzenie, mimo iż chce dalej pracować. Gdby nie zmiana pisu, to pracowałaby jeszcze kilka lat. Więc nie powtarzaj frazesów, bo są nieprawdziwe. Nie lubię pisu, ale muszę im przyznać, że 500+ jest dobrym pomysłem. Gorzej z realizacją, bo w tej chwili osoby bogate pieniądze dostają a biedne nie. Podoba mi się ich pomysł ograniczenia oszustw podatkowych. mam już pierwszy efekt w postaci nadwyżki budżetowej. Oczywiście częściowo jest to spowodowane zahamowaniem inwestycji, ale i tak jest dobrze. mam jednak do nich wiele innych zarzutów. Obiecywali "dobrą zmianę", a kradną tak samo jak poprzednicy, tłumacząc się, bo PO to to i tamto. Ale nie po to ludzie głosowali na pis, aby było jeszcze gorzej. Niedorobione misiewicze na państwowych stołkach w dużo większym wymiarze niż w poprzednich latach. Wiem, ze sądy działają źle, ale obsadzenie etatów sędziowskich przez ministra Zero nijak tego nie poprawi. Poza tym, skąd wezmą tylu sędziów? Reforma w żaden sposób nie zakładała przyspieszenia spraw. Martw mnie również problem repolonizacji mediów. Obawiam się, że nie będzie polskich firm, które odkupią media i znów wszystkie trafią w ręce spółek SP. Wtedy wszędzie juz będzie pisowska propaganda. Pomijam juz to, że mogą pozwalniać dotychczasowych dzienikarzy i poobsadzać kolesiami po szkole Rydzyka. Nie podoba mi sie mariaż kościoła i państwa, choć jestem osobą wierzącą. Jst jeszcze wiele innych sprawa, ale przeciwnicy pisu wiedzą o nich dobrze, a zwolennicy i tak nie przyjmą do wiadomości.