Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Związek z 16 latką

Polecane posty

Gość gość

Mam 25 lat i jakieś pół roku temu poznałem siostrę dziewczyny kumpla. Nastolatka ładna , mądra i dużo w swoim życiu przeszła. Obecnie mieszka sama bo chce iść do najlepszej szkoły w innym mieście. Jest bardzo ogarnięta w domu nawet ja nie potrafię tak sobie radzić jak ona. Na początku pisaliśmy jak zwykli znajomi o głupotach. Już na początku zauważyłem , że jest bardzo dojrzała. Wyprzedza swoje rówieśniczki o jakieś 5-6 lat. Po jakimś czasie miałem gorszy dzień. Zatęskniłem za swoją byłą ,, dziewczyną " , która mnie wykorzystywała przez 3 lata. Opowiedziałem jej moją historię. Jej odpowiedzi , poglądy aż odjęły mi mowę bo myśli naprawdę jak dojrzała kobieta. Ma charakter bardzo zbliżony do mnie. Gdyby nie to , że widziałem jej odpowiedzi to nie uwierzyłbym nigdy w życiu. Po jakimś czasie spotkaliśmy się na kawę. Dowiedziałem się , że potrafi gotować , prać , ogarnąć cały dom , poprasować no po prostu ideał. Nawet nie zauważyłem kiedy czas nam minął. Jakieś dwa tygodnie temu zrozumiałem , że coś do niej czuje. Nigdy w życiu nie spotkałem nikogo kto aż tak mnie rozumie pomimo wieku. Mógłbym z nią rozmawiać 24h na dobe , a dalej mamy tematy do rozmów. Dziewczyna ma nawet takie same zainteresowania jak ja. Chciałbym przejść na dalszy etap ten znajomości , być blisko niej , troszczyć się o nią , dbać.. Ale nie chce jej też zniszczyć tak młodej psychiki. Czy próbować teraz z nią coś zbudować czy poczekać jeszcze te 1,5 roku aż będzie pełnoletnia ? Proszę o sensowne odpowiedzi. Pozdrawiam.

Gość gość
Wyskoczyła ci już do łóżka?

Gość gość
Typowe prowo.

Gość gość
Nie. Nawet nie poruszamy takich tematów. To nie jest typowa nastolatka nie pije , nie pali , nie posiada kont społecznościowych , bardzo dobrze sie uczy. Myśli o przyszłości i studiach.

Gość gość
Nie nie jest to prowokacja. Po prostu ja sensownie i logicznie nie potrafie myśleć w tym temacie bo jestem zaślepiony nią. Dlatego chce uzyskać rade od osób postronnych

Gość gość
No to w czym ty masz problem? W jaki sposób możesz jej zniszczyć psychike i że za 1,5 roku to się nie może zdarzyć?

Gość gość
Poprostu boje się , że taki związek może być dla niej teraz zbyt wymagający niż z typowymi licealistami.

Gość gość
Dla mnie to trochę niesmaczne. Między wami jest spora różnica wieku i co innego jak dziewczyna ma 30 lat a facet 39 a co innego nastolatka co niedawno zaczęła szkołę średnią i dorosły chłop. Ale rób jak uważasz, to twoje życie.

Gość gość
Różnica wieku nie gra dużej roli jeśli obie osoby się dogadują.

Gość gość
Zresztą podczas rozmów z nią nie odczuwam tych 9 lat różnicy. Czuje sie jakbym rozmawiał z osobą w swoim wieku. Ma bardziej poukładane w głowie niż dziewczyny z mojego rocznika.

Gość gość
W takim wieku rzadko kiedy są związki które trwają latami i kończą się ślubem czy coś w tym stylu, i tak pewnie prędzej czy później się rozstaniecie więc w sumie co to za różnica.

Gość gość
Ta, nie gra dużej roli co nie zmienia faktu że to po prostu niesmaczne.

Gość gość
Ona pochodzi troche z innego domu. Od dziecka ma wpajane sprawy moralne i etyczne. A przedewszystkim jest mocno wierząca.

Gość gość
Ja rozumiem twoje zdanie. Masz racje to troche szok dla otoczenia. Jeszcze pół roku temu sam krzywo patrzyłem na takie akcje.

Gość gość
Skoro nie plaanujesz jej skrzywdzić to nad czym ty myślisz? Równie dobrze, może się między wami posypać za te 1,5roku bo ona będzie wkraczać w dorosły świat'. Jakbyś ją naprawdę kochał to nie zastanawiałbyś się ani minuty a ty tu rozmyślasz i gdybasz więc może faktycznie daj spokój tej biednej dziewczynie

Gość gość
Ja jestem pewny tego , że ją kocham. Nie mam zamiaru jej skrzywdzić. Po prostu martwie sie o to czy nie bedzie to dla niej zbyt dużym wyzwaniem. Ja mógłbym w każdej chwili pojechać do niej z kwiatami , wyznać co czuje bo naprawde mi na niej bardzo zależy. Poprostu popełniłem błąd bo naczytałem sie innych wątków , jak ludzie piszą , że to jeszcze dziecko itp. Ja mógłbym na nią poczekać jeśli tak bedzie lepiej dla niej.

Gość gość
Zakochałem sie po uszy

Gość gość
I co postanowiłeś?

Gość gość
Wsiadam w samochód jade do kwiaciarni i uderzam do niej. Nie pozwole aby taka dziewczyna przeszła mi koło nosa. Taka zdarza sie raz na milion.

Gość gość
Dziekuje ci gosc z 15.22 jestem tobie winny dobre wino ;)

Gość gość
Za to się idzie do pudla niestety...musisz poczekać dwa lata

Gość gość
Od 15 -stki legalne w Polsce

Gość gość
Ja tam życze autorowi postu szczęścia może to kobieta na całe życie dla niego. Widać z wypowiedzi autora że laska ogarnięta jak mało ktora. Rodzice powinni sie cieszyc i propsy za wychowanie córki. Napisz jak poszło bo ciekawosc mnie zżera :)

Gość gość
To jeszcze dziecko i jej psychika oraz osobowość dopiero się kształtują. Ale ciekawe co z tego wyniknie. Powodzenia