Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rolnik szuka żony 4

Polecane posty

Gość gość
ludzie nie mają szczęścia i pchają się w życie innych.. ok a ci co pchają swoje życie na ekran tv to kto ?

Gość gość
Można odnieść wrażenie,że skoro oni zdecydowali się na takie publiczne obnażanie to wpierwej zaliczyli wszystkie portale randkowe bez rezultatu :-D

Gość gość
gość dziś Dla mnie w sumie są odważni i tyle. Ok wiem są przypadki i wiemy doskonale nie każdy idzie tam po miłość, tylko chce wynieść profity jakie daje popularność po programie. Ale mnie mnie taką osobą która od początku do końca była szczera i tym wygrała jest Robert z 2 edycji, no i fajnie że samotny facet się odważył, fajnie że Agnieszka do niego napisała i są dziś szczęśliwym małżeństwem, mają synka. Dlatego uważam ze program daje szansę-tylko tzreba dobrze wybrać. Niestety w tej edycji troche złe wybory były jeśli chodzi o rolników-bo Piotr to pomyłka już na dzień dobry! Dla mnie ludzie którzy próbują w takim programie-są naprawde odważni, bo własnie potem niezałuzenie często spada na nich krytyka i opinie takie nie inne.

Gość gość
No z tego co pamiętam to tylko Zbigniew się przyznawał do siedzenia na sympatii, reszta coś mówiła wymijająco że im związki nie wychodziły lub takowych nie mieli

Gość gość
gośka nie obrażaj się,jak wam dobrze to se żyjta i się rozmnażajta

Gość gość
Robert z Agnieszką to najlepsza para w Rolniku EVER :)

Gość gość
tak,robert i agnieszka,jedyna para,której warto było kibicować i fajnie,że im się udało,aczkolwiek nie wiadomo jak im się żyje na chwilę obecną

Gość gość
z resztą ciekawe jest,że do rolników zgłaszają się przeważnie miastowe,a do rolniczek też chłopcy raczej bez pojęcia o robocie na wsi.Czyżby jedni i drudzy oczywiście przypadkiem :-D

Gość gość
Początkowo odnosiłam wrazenie że Karol bedzie takim drugim Robertem, a tu taki zonk. W tej edycji Gosia wiedziała czego chce, najszczersza osoba

Gość gość
ever green !

Gość gość
robert i agnieszka na prezydenta !

Gość gość
gość dziś Chyba normalnie, było kilka minut w pierwszym odcinku tej edycji o nich , synek rośnie, Aga wygladała pięknie, Robert widać szczęśliwy. Zwykła rodzina zwykłe życie

Gość gość
widzę,że śledzisz bardzo wnikliwe losy bohaterów,może też chciałabyś być agnieszką jakiegoś roberta ?

Gość gość
Miastowe czasem lecą na rolników, ale z myślą o tym, że namówią misia za rok-dwa na sprzedanie ojcowizny, dużą kasę i wpompowanie jej w dużą chatę na przedmieściach lub mieszkanie od developera, bez teściów i gospodarstwa.mam kuzynostwo rolników i mówią jak to wygląda

Gość gość
przecież to oczywiste,proszę wymienić chociaż jedną osobę z obecnej edycji,która autentycznie widać czuje wieś i robota w gnoju jej nie straszna

Gość gość
12.54 co ty taka zjadliwa?pokazano ich w tv to się widzowie orientują co u nich, chyba nikt tu nie jest ich bliższym znajomym. Miastowe serio lecą na rolników, bo wyobrażają sobie łatwy pieniądz ze sprzedaży tego co mają.

Gość gość
może już nie tyle ze sprzedaży tego co jest ale wygodnego życia z tego co już dochód przynosi.Ludzie z miasta,a zwłaszcza takie przypadkowe panny,myślą,że na wsi robią wszystko maszyny,a resztę teściowie :-D

Gość gość
Dziewczyny,ja jestem robertem dla jakiejś agnieszki,piszcie śmiało.

Gość gość
13:05 na wsi też kobieta może miec luz. Wrecz uważam, ze to tenprogram probuje wtłoczyć kobiety w role rolnika a niekoniecznie tak musi wyjść w prawdziwym zyciu. powiem szczerze że właśnie u mojego kuzynostwa tak jest. Wszystko robią maszyny, pojedyncze prace jak zbieranie ziemniaków czy karmienie zwierząt należą do wujka i kuzynów, a kobiety trzymają się od pola z daleka. Ciocia wręcz się śmieje, że odpoczywa sobie w małżeństwie i całuje wujka po rękach :D bo jak była nastolatką to jej bracia byli dobre 10lat młodsi i to ona musiała pomagać w polu, a potem wyszła za mąż i wujek nigdy w życiu nie wymagał od niej takiej pracy. Była na pół etatu kasjerką w gminie, a po pracy jakiś obiad, posprzątanie w domu i z zamiłowania pielęgnowała kwiaty. Są pewnie takie małżeństwa, gdzie żonka nie pracuje zwodowo i chodzą w pole na równi z mężem (w Rolniku również dążą do tego schematu) ale ja z prawdziwego zycia takiej wsi NIE ZNAM

Gość gość
Wujek jest bratem mojej mamy, mieszkała do 24 roku życia na tym samym gospodarstwie i też nikt nigdy jej w pole nie gonił. Ten program to lekkie oderwanie od rzeczywistości pod względem zmuszania uczestniczek do takich zajęć ;-) no ale show musi być, trzeba się pośmiać z takiej Iwonki lub Justynki w oborze, oglądalność ma być;-)

Gość gość
Haha matki uczestników nie wyglądają jakby się fizycznie napracowały na tych gospodarkach, a od kandydatek w programie się tego wymaga- ustawka czy dyskryminacja, że młoda ma robić?;-)

Gość gość
Co roku jeżdzę na całe wakacje na wieś i widzę czym zajmują się kobiety. Te starsze 50-70 lat jeszcze potrafią zając się pracą w polu, pomocą przy grabieniu siana lub czymś podobnym, ale generalnie w polu pracują mężczyźni. Do kobiet należy cały dom, czyli przede wszystkim dzieci, gotowanie, sprzątanie, karmienie zwierząt. Nie mówię o całej oborze z krowami czy hodowlą świń, chodzi o drobne zwierzęta, karmienie kur czy kaczek, wydojenie jednej krowy bo i tak bywa że się ją trzyma tylko dla mleka dla domowników. Poza tym ogród to też domena kobiet, wszystko jedno czy warzywa czy kwiatki, głownie one się tym zajmują. Nawet jeśli jeżdzi się do miasta na większe zakupy to i tak wszystko to co rośnie w ogrodzie trzeba jakoś zużyć i przetworzyć, łącznie z grzybami z lasu. Przecież żaden rolnik nie pójdzie kupić 10 deko paczkowanych borowików ;) Na wsi jest co robić, można bez problemu też pracować w mieście, ale trzeba mieć końskie zdrowie żeby ogarnąć jedno i drugie.

Gość gośćlallura
czemu piszecie, że Aga i Robert to jedyna para, której się udało?? A co z Anką i Grześkiem - oni też po ślubie, też dziecko....

Gość gość
ale oni nie są tacy fajni jak Robert i Aga :D

Gość gość
jest jeszcze ten młody, Dawid?? I ta Kasia?? od wierzącego, sory, nie mam pamięci do imion

Gość gość
póki nie ma ślubu, to jeszcze nie wiadomo co z Szymonem będzie....

Gość gość
chodziło mi o tę ciemnowłosą kandydatkę Szymona, która wzięła ślub z kandydatem Moniki;)

Gość gość
Kasia

Gość gość
jeju, ja już myślałam, że Szymon szykuje się do ślubu! z tego co pamiętam, to kibicowałam, żeby nie wybrał żadnej, bo wydawało mi się, że będzie bardzo surowy dla swojej żony..