Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Plusy bycia młoda mama

Polecane posty

Gość gość
Plebs mnozy sie jak najwczesniej :classic_cool: Nic nowego :)

Gość gość
"Mloda babcia, a to super pomoc. " xxx Nie zgodzę się. Młoda babcia = kobieta wciąż aktywna zawodowo, ze swoimi sprawami i swoim życiem. Często niezbyt chętna lub zwyczajnie nie mająca czasu aby jakoś nadmiernie pomagać.

Gość gość
" A jak taka pani wielka dyrektor stara panna 40+ znienacka pójdzie rodzić, to ani porządnie nie wypocznie przed porodem (do kobiety na stanowisku telefony się urywają), ani nie posiedzi z dzieckiem, bo będzie ją ciągnęło wracać do pracy (w końcu całe kilkanaście lat po studiach żyła tylko pracą), szef też ją będzie namawiał do powrotu, ta presja "bez pani tu się wszystko zawala" i dziecko ląduje w żłobku, pani czterdziecha wykończona etatem w pracy i etatem przy dziecku, a siły już nie te co u młodej. Tak ja to widzę. " xxx Uśmiałam się :-) Czy uważasz, że jak ktoś nie ma dziecka to żyje TYLKO pracą? Ja tam nie miałam dziecka do 36 roku życia i żyłam rożnymi rzeczami, a praca była tylko jedną z nich. Poza tym jak ktoś jest na tyle ogarnięty, żeby być "wielką panią dyrektor" to i z dzieckiem i z pracą sobie poradzi.