Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panilolkowa

liceum po skonczonym technikum

Polecane posty

Gość panilolkowa

Może niektórym wydać się to trochę dziwne ale wcale się nie dziwię. Moja znajoma chciałaby wrócić na ścieżkę edukacji i doksztalcic się Ok 10 lat temu (nie wiem dokładnie) ukończyła technikum ale nie podchodziła do matury. Chciałaby teraz zapisać się do znacznego liceum dla dorosłych i finalnie podejść do matury. Moje pytanie brzmi: czy w świetle prawa ktoś kto skończył technikum i ma wykształcenie średnie to może iść do liceum ??? Wiem, że kiedyś znajoma miała podobną sytuację i po skończonym liceum bez matury po kilku latach chciała znów wrócić do liceum dla dorosłych aby przypomnieć sobie to i owo i podejść do matury ale niestety ponoć przepisy zabraniają Czy ktoś wie jak to jest ? Dziękuję za odpowiedzi (Proszę oszczędzić sobie głupich komentarzy)

Gość gość
No raczej że nie. Liceum daje wyksztalcenie srednie tak samo jak technikum. Po zawodowce jedynie mozna ale po technikum nie. DOo matury mozna zglosic sie co rok

Gość gość
Po co ci matura ???

Gość gość
Dodaje sie 100 gram matury do 1 litr wody . 50 gramm mąki beskkidzkiej . Liść laurowy . Łyźka smmalcu i zupa gotowa .