Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama91

PCOS pomocy

Polecane posty

Gość Mama91

Hej kobiety, w sobotę ginekolog-endokrynolog zdiagnozował u mnie PCOS. Okresu nie mam od maja.. przepisał Trisequens, biorę go a od wczoraj zwijam się z bólu.. okropny ból podbrzusza, nudności, w głowie mi się kręci. Czy ktoś przyjmował ten lek?

Gość gość
Ja bralam metfromine, tabletki anty, androcur, potem CLO bo chcialam miec dziecko. Zaszlam po CLO. Do tego mialam niedoczynnosc tarczycy i bralam lewotyroxyne.

Gość gość
A masz dzieci ? Planujesz ? Nie znam tego leku ktory ty bierzesz.

Gość Mama91
mam niepełnosprawną 5letnią córkę, dodatkowo niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna...

Gość gość
Odstaw. Idź do gina i niech ci da zwykła antykoncepcję. Zdiagnozował ci pcos, gdzie jest nadmiar androgenów, a przepisał lek na niedobór estrogenów konował jeden.

Gość gość
W twoim przypadku odpowiednie leki to np atyvia, qlaira czyli antykoncepcja w pigulkach 4tej generacji. Jedynym warunkiem jest niskie ryzyko wystapienia zakrzepicy. Po kilku miesiacach powinien zaniknac obraz torbielowatych jajnikow. Minimum 6 miesiecy. Czy mialas badana na tarczyce w ciazy ? Nieprawidlowa praca ma ogromny wplyw na rozwoj zarodka, plodu.

Gość gość
21:15 nie pisz jaka antykoncepcja jest dla niej dobra, bo tego nie wiesz. Każdemu pasuja inne piguły. Ona ma iść po zwykła antykoncepcję do gina i będzie dobrze, a co to będą za piguły, to już gin powinien dobrać. A tak po prawdzie powiedziawszy, na pcos w początkowej fazie leczenia bierze się Diane lub jej odpowiedniki.

Gość gość
przed drugą ciąża zdiagnozowano mi pcos liczne pęcherzyki i kilka pokaznych cyst na jajnikach:/ nie wiadomo dlaczego bez stymulacji zaszlam w ciąze w trakcie której wszystko się wchloneło:) (mowiono mi, ze to jak szóstka w totka :) )jajnki czyste, ale pól roku po porodzie włosy mi sie sypły, a wyniki hormonalne to była tragedia:/ po pol roku karmienia młodego zdecydowałam sie na leczenie...odstawiłam karmienie naturalne i zaczełam przygode z Belara....na początku dramat z krwawieniami, ale teraz jest oka (kolejne poł roku) plus jem wit D w ilości 8000 dziennie, czyli duzo ponad norme, ale 1000 nie uzupełniłabym niedoborów... teraz wreszcie zyje...włosy w koncu przestały wypadac, brak wyprysków, brak łojotoku....jest pięknie :) jednak gdy starasz sie o dziecko, to leczenie wyglada zupełnie inaczej....ale masz duze szanse na zajscie w ciaże:) nawet tak beznadziejne przypadki jak ja, mogą liczyc na cud narodzin:) i normalne życie pozniej:) powodzenia:)

Gość gośććććććććććććććććććć
mi również zdiagnozowano pcos i przepisano hormony-antykoncepcje. Wiele dzialo sie wtedy w moim życiu, miałam depresje, nawet nie wykupiłam lekarstw na moje problemy ginekologiczne a po 3 miesiacach okazało się że jestem w ciązy :) dziś mam 4 miesieczna córkę, czyste jajniki i pożegnałam deppresję. Pozdrawiam :)

Gość gość
Ona sama sobie lekow nie przepisze tylko lekarz. Ja tez slyszalam, ze tabsy tej czwartej generacji sa najlepsze bo reguluja androgeny, a diane ma bardzo duzy poziom hormonow czesto kobiety zle znosza.

Gość gość
Ja mam PCOS jestem teraz w 3 ciazy. W ostatnie dwie ciaze zaszlam bezproblemowo z pierwsza bylo gorzej. Bralam juz kilka rodzajow tabletek miedzy innymi antyvia, belara. Nigdy nie przepisano mi diane podobno sa przestarzale.

Gość Mama91
Badania miałam robione odnośnie tarczycy w ciąży. Dodam, żę w ciągu niecałych dwóch lat schudłam 50kg.. więc może od tego to wszystko :( Biorę ten lek, który przepisał mi lekarz, ale wręcz umieram, mojej jajniki aż wołają - od wczoraj nie daje rady, tak mnie bolą, do tego okropny ból głowy i temperatura ponad 38. Sama nie wiem czy mam to odstawić czy nie, próbowałam się do niego dodzwonić, ale niestety jest na wyjeździe i nie odbiera.