Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy nakładacie dzieciom te same ubrania 2 razy ?

Polecane posty

Gość gość

Córka 6 lat wraca ze szkoły o 14 30 Od razu ja przebieram w drugie ciuchy tzn w takie co nie chodzi do szkoły. A te co miała w szkole lądują w koszu na ubrania. Na 2 dzień nakładam świeże. A po powrocie 2 z poprzedniego dnia no chyba ze się uciapie. A wy jak robicie ?

Gość gość
Ja zakładam raz i do prania. Wyjątkiem są spodnie. Tutaj patrzę czy nie są brudne i jeśli są ok to córka nosi drugi raz.

Gość gość
Moja ma 12 lat i sama wrzuca do brudow, nawet jezeli byla w czyms tylko na 15 min w sklepie. Probuje ja oduczyc, no ale poki co nauczylam by zanosila do brudow, niegdys skarpetki lezaly pod lozkiem,albo w lozku, az nie uzbierala sie tyle ze nastepnej czystej pary nie ma! Teraz tez zdarza jej sie chomikowac jakies koszulki czy leginsy , w lozku, a jak nie to fru wsio do brydow, nawet czyste wyciagniete z szafy , na ktore jednak sie nie zdecydowala. Mundura nie jestem w stanie prac co dziennie, zmienia jakos co trzy dni na swiezy.

Gość gość
Synek ma 3 lata i bardzo rzadko się zdarzy, że cokolwiek nada się na drugi dzień. Bielizna, koszulka, spodnie - wszystko brudne po całości. Najwyżej bluzę mu założę kilka razy...

Gość gość
Nie, bo mam pralkę. Gdybym nie miała, to pewnie dziecko chodziłoby w tych samych ubraniach kilka dni. Teraz jak jest malutka plama na koszulce i już wrzucam do kosza na pranie.

Gość gość
Spodnie zdarzy się ze zostają na drugi dzień ale bluzki niestety po jednym razie nadają się do prania.

Gość gość
Raz i do prania :/

Gość gość
Mój syn ma 10 lat. Koszulki zakłada raz, bieliznę i skarpetki wiadomo, tym bardziej. Spodnie różnie, czasami na raz, czasami 2 razy. Tak samo bluzy.

Gość gość
Bluzka jeśli nie jest niewiadomo jak brudna albo przepocona to zakładam jej jeszcze raz a spodnie co 2-3 dni lecą do prania.

Gość hththht
Moja córa ma 7 lat. Piorę jej rzeczy po każdym założeniu, bez szukania zabrudzeń. Zakładam że a to zetrze jakiś kurz w szkole, czy czyjeś gile, plwociny (dzieci są ohydne i śmierdzą, bądźmy szczerzy), to znów wywali na siebie coś z kanapki - a przecież to i trudne do wypatrzenia, i mieć na sobie by się nie chciało. Jednak w ubraniu, w którym była w szkole, chodzi też do wieczora. Rano zakłada świeże rzeczy. Za to nie prasuję, no chyba że coś z czym inaczej się nie da.

Gość gość
I dajecie sobie radę z praniem? Bo ja piore codziennie a i tak ciągle pełen kosz, jest nas 4 a dzieci nie przebieram codziennie, oczywiście bieliznę, tshirty zmieniamy wszyscy codziennie. Jak było ciepło to na dworzu wieszałam i schło pół dnia a teraz jak się zimno zrobiło to jeszcze na dodatek ubrania schną 3 dni, więc nie mam gdzie tego wszystkiego wieszać.

Gość gość
22:32 yy nas jest troje i pelna pralke wlaczam dwa razy w tyg. Nie mowie o recznikach czy poscieli, chociaz zdarza sie ze recznikami dopcham do pelna. Corka ma 5 par leginsow i starczy, w spodniach i tak ostatnio nie chodzi, aspodniczki tylko w lecie. Maz co dzien.swieza koszulke i bielizne, ja co prawda siedze w domu wiec brudze tylko okazjonalnie,.ale nawet gdy pracowalam, sluzbowy mundurek pralam co dzien i tak ze dwie pralki w tyg wychodzily.

Gość gość
ja mam 2kę dzieci sama ich wychowuję i również dzieci nie zakładają dwa razy tego samego, wyjątkiem są spodnie- jeansy, czy bluza rozpinana a pralka prawie codziennie chodzi :-/ ręczniki kąpielowe również często zmieniam tak samo pościel- po około tygodniu, max 2

Gość gość
o jej czytam te wypowiedzi i jestem w szoku ze nikt nie ubiera tej samej bluzki na drugi dzien. U mnie nie mam z tym problemu- jesli tylko nie ma zadnej plamki (mam w domu 3latka) albo nie jest przepocona to nie widze problemu zeby ubrac cos na drugi dzien. Wiadomo ze bielizna codziennie nowa ale bluzki i spodnie to zalezy.

Gość gość
Chyba was pogrzało, żeby bluzkę po jednym noszeniu wrzucać do prania, jeśli nie jest przepocona czy ubrudzona. Wy normalne jesteście?? :o A już nastolatka, która po 15min noszenia by mi takie łachy wrzucała do pralki, osobiście by sobie je prała w ręce, a potem prasowała 🖐️

Gość gość
Bielizna wiadomo codziennie. Spodni i bluzki to zależy jak brudne lub przepocone to nowe. Jak czyste to nie widze powodu żeby nie ubrać ewentualnie 2 raz.

Gość gość
1. To jest właśnie życie w sterylnych warunkach na własne życzenie, co przepłacą wasze dzieci kiedyś zdrowiem 2. Macie totalnie w nosie środowisko 3. Zużycie prądu kosmiczne (koszta + punkt 2) Bezsens totalny.

Gość gość
Tak, bluzy nie wrzucam po jednym dniu do prania

Gość gość
U mnie dzieci (8 i 11 lat) również po powrocie ze szkoły zmieniają ubrania na domowe. Nie tyle gorsze ubrania co po prostu wygodniejsze. Komu się chce chodzić w jeansach po domu jak można w dresach. :P Bielizna, skarpetki, thirty, bluzki, legginsy idą do prania codziennie. Spodnie grubsze typu jeansy, sztruksy itp zależy czy brudne. Jak nie poplamione to chodzą 2 dni. Bluzy i swetry tak samo. Nigdy jednak nie chodzili w jednym ubraniu dłużej niż 2 dni. No chyba, że mundurki szkolne. Te prałam raz w tygodniu. Mam pralko-suszarkę więc mniejsze rzeczy jak majtki, skarpetki i tshirty piorę, suszę i jeszcze tego samego dnia mają czyste w szafce.

Gość Cleo1976
Jeśli cokolwiek z wczorajszych ubrań nadaje się jeszcze do założenia, to tak.To się jednak rzadko zdarza.

Gość gość
sama nie zaloze niczego (poza kurtka) 2 razy wiec moja corka tez wszystko wrzuca do prania (czasem i dwa komplaty w ciagu dnia). Mam pralke, mam suszarke i wyrabiam sie z praniem i prasowaniem.

Gość gość
gość dziś nastolatki smierdza, tak samo jak ich ciuchy - nawet po 15 minutach...

Gość gość
jak mozna zakladac bluzke 2 razy?